Moștenitorii Ceaușeștilor

Moștenitorii Ceaușeștilor
Din trei copii câți au avut soții Elena și Nicolae Ceaușesacu, Valentin, Zoia și Nicu, doar primul mai trăiește și e un personaj teribil. Total diferit de restul clanului, a trăit o viață pasionat de artă și de ceea ce mama sa nu a fost niciodată în stare: știință.

Valentin Ceaușescu e un fizician important, mare colecționar de opere de artă și cărți rare. Pentru acestea s-a luptat în instanță ca să își recupereze averea confiscată după 1989 când a fost arestat ilegal. Are doi copii, o fată și un băiat, care duc moștenirea mai departe într-o discreție absolută.

În vârstă de 72 de ani, Valentin Ceaușescu a fost fiul cel mare al cuplului de tristă amintire. El este cunoscut în ultimii ani drept un bibliofil și colecționar de artă pasionat. Acesta a acumulat de-a lungul vieții numeroase piese valoroase. E de notorietate lupta sa în instanță după ce, la revoluție, când a fost arestat, i s-au confiscat o serie de obiecte de artă și cărți rare. În final, colecționarul a reușit să își recupereze piesele, mai puțin ”Natură statică cu ulcică de aramă” de Gheorghe Pătrașcu.

Valentin Ceaușescu a devenit fizician la Londra

În tinerețe, Valentin a călcat pe urmele mamei sale, dar a făcut ceea ce ea doar pretindea. Dacă Elena Ceaușescu era ”savant de renume mondial” în declarații, Valentin a ajuns fizician, după ce a studiat pe bune. El a urmat cursurile Școlii ”Petru Groza”, iar între 1965 și 1967 a fost student al Facultatii de Fizica din București, după care a fost trimis la studii în străinătate.

El a urmat și a absolvit cursurile Imperial College din Londra, prestigioasă instituție de învățământ. Abia peste 10 ani, tatăl său, dictatorul Nicolae Ceaușescu, avea să facă o vizită istorică în Regatul Unit, fiind primit cu onoruri de Regina Elisabeta, la Palatul Buckingham.


Gustul Americii. Cum se prepară un cheeseburger adevărat

În curând, SIDA nu va mai fi o boală incurabilă


Întors acasă, Valentin s-a implicat și în conducerea clubului de fotbal Steaua București, pe care l-a condus atât de bine încât  echipa a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla (Spania). De altfel, a activat la Institutul de Fizică Atomică până în 2013, an în care a ieșit la pensie.

Cât de frumoasă e nepoata Ceaușeștilor

Noua generație de moștenitori ai Ceușeștilor sunt frații Alexandra și Daniel Valentin. Frați vitregi. Primul a venit pe lume în urma relației lui Valentin cu Iordana (Dana) Borilă, fiica celebrului politician comunist Petre Borilă, pe numele său real Iordan Dragan Rusev.

Din mariajul lui Valentin Ceaușescu cu Roxana Duna s-a născut Alexandra, o tânără care are acum 24 de ani. Aceasta a fost elevă silitoare, a luat bacalaureatul cu o medie generală peste 9 și s-a dus să studieze Design Interior la Facultatea de Arhitectură. Pasiunea pentru artă și frumos i se trage de la tatăl ei. Alexandra nu este o persoană publică și s-a ținut, toată viața, departe de lumina reflectoarelor. Abia acum un an au apărut în spațiul public primele imagini cu tânăra. Aceasta este cu adevărat o frumusețe.

Daniel Valentin, dublu licențiat la New York

Daniel-Valentin Ceaușescu, avea doar 8 ani în 1989 când bunicii lui au fost împuşcaţi la Târgovişte. Tot atunci, tatăl său a ajuns în penitenciar sub acuzaţia de subminare a economiei naţionale, iar mama primise o citaţie cu o acuzaţie asemănătoare. Românii revoltați strigau că acest copil merita să ajungă într-unul din orfelinatele comuniste, să trăiască în  condițiile oribile cunoscute. Mama a găsit însă soluția: și-a luat copilul și a fugit din țară.

Au urmat ani de discreție absolută, care continuă. Acum mai bine de un deceniu s-a aflat că a călcat pe urmele tatălui. Traseul complet urmat de Iordana Borilă și fiul ei este încă un mister. Se spune că au fugit în Israel ajutaţi de academicianul Nicolae Cajal. Și se mai știe că Daniel Valentin s-a școlit la New York.

Acum, 11 ani, Oana Mizil spunea că, după plecarea în SUA l-a revăzut pe Daniel Valentin (foto) în 2008: ”Am discutat, mi-a spus că era licențiat în Fizică și Filosofie. Am rămas profund impresionată de inteligența, cultura și , mai ales, de extraordinara modestie de care dă dovadă Daniel. Este un tânăr absolut încântător, sclipitor și, așa cum am mai spus, un tânăr cu o aleasă educație și extraordinar bun-simț. Din păcate, întâlnirea noastră ulterioară s-a petrecut la înmormântarea bunicului meu. A venit alături de mama sa, Dana, cea care s-a ocupat de educația lui de la plecarea din țară. Sunt convinsă că Daniel va avea un viitor împlinit și asta nu pentru că este nepotul soților Ceaușescu”.

Sursa foto: Viva.ro, Evz.ro, Playtech.ro, YouTube.com

Recomandarile noastre