Musaca de post cu vinete. Nu uitaţi să puneţi usturoi!

Musaca de post cu vinete. Nu uitaţi să puneţi usturoi!
Este zi de post, așa că o musacaua cu vinete este o alegere perfectă pentru cei care ţin post. Preparatul delicios este preferat şi de cei mari şi de cei mici. Nu uitaţi să puneţi usturoi! Este mai gustoasă.

Musacaua cu vinete este o alegere perfectă pentru cei care vor să renunţe la carne în zilele de post, cum este astăzi, 29 august. Nu uitaţi să puneţi usturoi!

Musaca de post cu vinete. Rețeta

O mâncare cu legume proaspete este ideală în post, dar şi în alte perioade.

Ingrediente

  • 1 kg de vinete,
  • 500 de grame de zucchini sau dovlecei,
  • 200 de grame de conopidă,
  • 300 de grame de ceapă,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 400 de g pulpă de roşii din conservă,
  • sare,
  • după gust şi 150 ml ulei.

Mod de preparare

  • Se spală vinetele, se decojesc, dar nu în totalitate, se taie cuburi potrivite peste care se presară sare, se amestecă bine şi se lasă la odihnă.
  • Se decojesc dovleceii, se taie în cuburi, ca şi vinetele, şi se presară o linguriţă cu sare.
  • Şi dovleceii, şi vinetele vor fi scurse înainte de a le adăuga în mâncare.
  • Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt.
  • Se prăjesc vinetele în ulei încins, în 3 tranşe, nu toate odată. Aşadar, se toarnă 50 de ml de ulei în se storc cuburile de vinete şi pun la prajit. Se lasă cel mult 7 minute, timp în care se amestecă.
  • Dovleceii se scurg de apa pe care au lăsat-o li se prăjesc împreună cu conopida în tigaia încinsă, unde se mai adaugă 3, 4 linguri de ulei.
  • Se scot când se rumenesc uşor şi se lasă deoparte.
  • La final, se prăjeste ceapa tocată împreună cu usturoiul în puţin ulei, până devine sticloasă şi se adaugă vinetele, dovleceii şi conopida.
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp