Musacaua cu vinete este o alegere perfectă pentru cei care vor să renunţe la carne în zilele de post, cum este astăzi, 29 august. Nu uitaţi să puneţi usturoi!
Musaca de post cu vinete. Rețeta
O mâncare cu legume proaspete este ideală în post, dar şi în alte perioade.
- 1 kg de vinete,
- 500 de grame de zucchini sau dovlecei,
- 200 de grame de conopidă,
- 300 de grame de ceapă,
- 3 căţei de usturoi,
- 400 de g pulpă de roşii din conservă,
- sare,
- după gust şi 150 ml ulei.
- Se spală vinetele, se decojesc, dar nu în totalitate, se taie cuburi potrivite peste care se presară sare, se amestecă bine şi se lasă la odihnă.
- Se decojesc dovleceii, se taie în cuburi, ca şi vinetele, şi se presară o linguriţă cu sare.
- Şi dovleceii, şi vinetele vor fi scurse înainte de a le adăuga în mâncare.
- Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt.
- Se prăjesc vinetele în ulei încins, în 3 tranşe, nu toate odată. Aşadar, se toarnă 50 de ml de ulei în se storc cuburile de vinete şi pun la prajit. Se lasă cel mult 7 minute, timp în care se amestecă.
- Dovleceii se scurg de apa pe care au lăsat-o li se prăjesc împreună cu conopida în tigaia încinsă, unde se mai adaugă 3, 4 linguri de ulei.
- Se scot când se rumenesc uşor şi se lasă deoparte.
- La final, se prăjeste ceapa tocată împreună cu usturoiul în puţin ulei, până devine sticloasă şi se adaugă vinetele, dovleceii şi conopida.