Ne vom vindeca de COVID cu o simplă pastilă. Tratamentul a fost autorizat în Marea Britanie!

Ne vom vindeca de COVID cu o simplă pastilă. Tratamentul a fost autorizat în Marea Britanie!
A mai apărut un tratament care ar putea ajuta formele ușoare și moderate cu COVID-19. Medicamentul oral a fost autorizat de Marea Britanie. Este doar pentru adulți care nu au alte boli grave.

Încă o soluție în lupta anti-COVID-19. Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor de Sănătate din Marea Britanie autorizează un tratament oral. Va fi folosit doar pentru adulți infectați.

Tratamentul oral antiviral pentru COVID-19, autorizat în Marea Britanie

Molnupiravir, tratamentul oral (tablete) antiviral pentru COVID-19, a fost autorizat în Marea Britanie.

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor de Sănătate din Marea Britanie autorizează Molnupiravir pentru tratamentul formelor uşoare-moderate de COVID-19, anunță hotews.ro.

Cererile de autorizare depuse de compania MSD în atenţia altor agenţii de reglementare, inclusiv către FDA şi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), sunt în evaluare.

„Prima autorizaţie din lume a Molnupiravir reprezintă o realizare majoră în direcţia angajamentului MSD. De a descoperi şi dezvolta medicamente şi vaccinuri inovatoare pentru a adresa cele mai complexe provocări de sănătate publică. Ca parte a misiunii ferme a MSD de a salva şi îmbunătăţi vieţi, vom continua să acţionăm cu rigurozitate şi fără întârziere pentru a aduce Molnupiravir pacienţilor din întreaga lume cât mai repede cu putinţă”, a declarat Robert M. Davis, director executiv şi preşedinte, MSD.

Rezultatele sunt pozitive

„Ca terapie orală, Molnupiravirul vine în completarea gamei de vaccinuri şi terapii utilizate până acum pentru a contracara pandemia de COVID-19”, a afirmat dr. Dean Y. Li, vicepreşedinte executiv şi preşedinte al MSD Research Laboratories.

Autorizarea se bazează pe rezultate pozitive din analiză intermediară a studiului clinic de fază 3 MOVe-OUT, care a evaluat Molnupiravir 800 mg A fost administrat de două ori pe zi la pacienţi cu forme uşoare-moderate de COVID-19 care nu sunt spitalizaţi. Pacienții aveau simptome care au debutat în intervalul de cinci zile anterior randomizarii în studiu şi care au cel puţin un factor de risc pentru o evoluţie către o formă severă a bolii COVID-19 şi spitalizare. De exemplu, afecţiuni cardiace, diabet.