Negresă de post fără cacao

Negresă de post fără cacao
De cele mai multe ori, când poftim în post la ceva dulce, rețetele de negresă sunt printre primele la care ne gândim. Sunt ușor de preparat, cu ingrediente puține și sunt foarte versatile. Una dintre variante este și această Rețetă de Negresă de post fără cacao.

Este fără cacao și totuși are culoarea specifică de la pudra de roșcove, cunoscută și sub denumirea de karob, care înlocuiește cu succes cacaua în diverse rețete de prăjituri.

Pudra de roșcove se obține din fructul roșcovului, un arbore ornamental cu fructe comestibile, sub formă de păstăi, originar din zona bazinului mediteranean. Pudra de roșcove, sau karobul, are atât culoarea cât și gustul, asemănătoare cu cacaoa, bogată în fibre alimentare, calciu, dar și vitamine și minerale.

Și cel mai important este faptul că nu conține cofeină, gluten, lactoză, sau colesterol și are un indice glicemic foarte mic. Pudra de roșcove înlocuiește cu succes cacaoa, în prăjituri, budinci, toppinguri, etc.

Ingrediente pentru Negresă de post fără cacao (o tavă de 25/25 cm)

300 gr făină, 30 gr pudră de roșcove, 150 g zahăr, 125 ml ulei, 250 ml lapte de migdale, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță praf de copt, 1 praf de sare

Cum preparăm Negresa de post fără cacao

De menționat că laptele de migdale este aromat și dens și va da gust deosebit negresei de post, dar în lipsa acestuia se poate folosi orice altă băutură vegetală: de soia, de orez, etc.

Pornim cuptorul la 180 de grade. Amestecăm într-un vas făina, bicarbonatul, amidonul, praful de copt și pudra de roșcove, sau karobul. În alt vas mixăm uleiul cu zahărul și un praf de sare. Le mixăm până se diluează zahărul, apoi adăugăm laptele de migdale și omogenizăm compoziția.

Turnăm compoziția peste ingredientele solide și le amestecăm bine până rezultă o compoziție omogenă, ca o smântână, mai groasă. Întindem compoziția pentru negresă de post fără cacao într-o tavă de 25/25 cm, tapetată cu hârtie de copt. O dăm la cuptor, pentru 30-35 de minute, sau până este bine rumenită la exterior. Lăsăm negresa de post fără cacao să se răcească bine, apoi o porționăm și o putem servi, alături de cei dragi.

Sursa: Chefi la cuțite

Scandal în modă. De ce a ajuns o mare casă să își ceară scuze public