Negrese cu caramel, o rețetă pentru toți amatorii de dulciuri

Negrese cu caramel, o rețetă pentru toți amatorii de dulciuri
Cine nu are poftă de ceva dulce? Vă promitem, această rețetă este una dintre cele mai ușoare creații pe care le veți pregăti vreodată.

Negresele cu caramel sunt satisfăcătoare și vor deveni și ele printre preferatele voastre. Dacpă nu știți ce este caramelul, Wikipedia ne indică faptul că acesta este un produs de cofetărie portocaliu-maro obținut prin încălzirea unei game de zaharuri. Poate fi folosit ca aromă în budinci și deserturi, ca umplutură în bomboane sau ca topping pentru înghețată și cremă. Procesul de caramelizare constă în încălzirea lent a zahărului la aproximativ 170 de grade Celsius.

În ceea ce privește negresele, acestea sunt unele dintre cele mai îndrăgite dulciuri, mai ales pentru cantitatea generoasă de cacao pe care o conțin.

Ingrediente pentru negrese cu caramel (12 bucăți)

‘ 1 cană de făină simplă

‘ ¼ ceașcă de pudră de cacao (cernută)

‘ 1 ceașcă de zahăr din nucă de cocos

‘ ⅓ Ceașcă de ulei de nucă de cocos (topit)

‘ 1 linguriță de extract de vanilie

‘ ½ ceașcă de ciocolată prietenoasă cu veganii (topită)

‘ 1 ceașcă de lapte vegetal (la temperatura camerei)

‘ ¼ ceașcă de chipsuri de ciocolată Vegan Friendly Choc Chips

‘ ¼ ceașcă de chipsuri de ciocolată albă prietenoase cu veganii

‘ o cutie de lapte condensat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.  Apoi, tapetați o formă pătrată de copt de 20 cm cu hârtie pergament. Într-un bol mare de amestecare, adăugați făina, pudra de cacao  și zahărul din nucă de cocos. Amestecați ușor, până ce culoarea se omogenizează. Adăugați apoi uleiul, vanilia, ciocolata topită și laptele vegetal. Amestecați până când se omogenizează. Adăugați, în final, ciocolata și  chipsurile de ciocolată albă. Amestecați din nou.

Transferați amestecul în forma pregătită.  Și coaceți timp de 25 – 35 de minute sau până când prăjitura este este bine coaptă. Lăsați negresele să se răcească complet înainte de a le felia și a le savura.

Pentru a pune caramel deasupra, cel mai simplu este să cumpărați o cutie cu lapte condensat. puneți conserva nedesfăcută la fiert, într-o oală destul de adâncă cu apă rece, care să depășească înălțimea conservei de 3-4 degete. Se pune pe foc și, din momentul în care începe să fiarbă, se reduce focul la mediu-mic, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert 3 ore. După aceea se lasă să se racească. În interiorul conservei vom găsi dulce de leche (dulceață de lapte), crema caramel vâscoasă și bine închegată.

Sursa: Instagram