Rețetă pentru frappe de fistic cu cremă de frişcă şi iaurt

Rețetă pentru frappe de fistic cu cremă de frişcă şi iaurt
Sunteţi fani fistic? Pentru că Liana Sabău, bloggerul nostru culinar este! Iar pe blogul ei, Pe masa din bucătărie, veţi găsi multe reţete inedite.

Termenul „frappe” care în limba franceză înseamnă „amestecat”,  se referă la gheaţa cu adaos de fructe sau smântână dulce, dar şi ciocolata sau cafea, de exemplu. Gheaţa poate fi înlocuită cu fructe îngheţate şi apoi pasate, dar conceptul de bază nu se schimbă. Acelaşi lucru se poate spune şi dacă se utilizează îngheţata. Mai ales vara, frappe-ul se serveşte în pahare înalte şi reci.

Ce trebuie să știți despre fistic

Fisticul este o gustare și un ingredient popular în întreaga lume, nu doar pentru gustul lui, ci și pentru diferitele beneficii pentru sănătate, pe care le oferă atunci când este consumat cu moderație. Fisticul are un gust bogat, de pământ, și, deși nu este la fel de versatil ca alte nuci, poate fi consumat în multe moduri: crud sau prăjit, în salate sau sosuri. Este folosit în deserturi, precum înghețata, produsele de patiserie, dar și în diferite feluri de mâncare.

Ingrediente pentru două porții de Frappe de fistic

180g îngheţată de fistic,
150ml lapte de fistic,
5 cuburi de gheaţă,
50ml frişcă lichidă,
50g iaurt simplu

Mod de preparare

Puneți în vasul blenderului îngheţata de fistic, laptele de fistic şi cuburile de gheaţă sparte. Mai puteți adăuga și câţiva sâmburi de fistic, chiar dacă îngheţata de fistic conţine destul de mult fistic tăiat mărunt. Atenție însă când cumpărați fisticul: acesta trebuie să fie crud, sau, dacă e prăjit, să nu conțină sare. Mixați ingredientele două minute, până când se obține o compoziţie cremoasă şi aerată.

Între timp, puneți frişca lichidă într-un castronel şi mixați-o, apoi se încorporează uşor în iaurt, în aşa fel încât să obţineți un amestec afânat.

Turnați, în final, băutura din blender în pahare şi adaugați, în mod egal, deasupra, crema de iaurt. Aceasta se va amesteca puţin câte puţin cu frappe-ul, creând un contrast acrişor plăcut. Decoraţi cu fistic crud tăiat mărunt, poate și cu un moț de frișcă.

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2014/06/frappe-de-fistic-cu-crema-de-frisca-si.html