Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru cina perfectă: Tartă cu cremă de avocado

Rețetă pentru cina perfectă: Tartă cu cremă de avocado
Această tartă cu crema de avocado conține fructul verde preferat în 3 moduri diferite! Prăjitura cu avocado a fost inspirată de Jamie Oliver și folosește avocado în loc de unt, iar asta chiar funcționează.

Tarta este umplută cu o cremă de avocado care creează dependență. Conform bloggerilor culinari fructele de avocado cu coajă verde sunt ideale pentru decor, în timp ce fructele cu coajă purpurie sunt utile în înlocuirea untului din rețetă, fiind mai cremoase.

Ingrediente pentru tartă cu cremă de avocado

Tarta: 1 ½ cești (190 g) de făină simplă

1 avocado cu coajă purpurie (aprox. 130 g de pulpă) sau 115 g de unt vegan răcit

1 lingură de ulei de măsline, sau după cum este necesar

¼ linguriță de sare

Crema de avocado: 2 avocado, doar pulpa

½ cană (90 g) de iaurt gros fără lapte

1-2 linguri de suc de lămâie sau de lime

¼ linguriță de praf de usturoi

¼ linguriță de chimen măcinat

¼ cană de frunze de coriandru

Sare și piper, după gust

Toppinguri: Avocado cu coaja verde, tăiat în felii

Roșii normale, roșii de familie sau roșii cherry, feliate

Sare și piper, după gust

Mod de preparare pas cu pas

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă de tartă de 9 inci.
  2. Pentru a face aluatul, adăugați toate ingredientele într-un bol mare sau într-un robot de bucătărie. Se amestecă până când se combină. Amestecul ar trebui să se simtă ca o pastă obișnuită. Adăugați mai mult ulei de măsline dacă patiseria este prea uscată.
  3. Pe o suprafață ușor presărată cu făină, întindeți blatul într-un cerc de 11 inci.
  4. Transferați blatul de patiserie în tava de tartă. Presați-l de bază bazei și de laturi și tăiați excesul.  Înțepați baza tartei cu o furculiță.
  5. Coaceți crusta timp de 15-20 de minute sau până când este ușor aurie și baza este gătită, dar este încă ușor moale.
  6.  Dați deoparte.
  7. Pentru a face umplutura de cremă, amestecați toate ingredientele (cu excepția coriandrului) într-un robot de bucătărie până la omogenizare. Se adaugă coriandrul și se pulsează până când frunzele s-au amestecat cu restul.
  8. Umpleți coaja de tartă coaptă cu crema de avocado. Acoperiți cu avocado tăiat felii, roșii și asezonați cu sare și piper, după gust.
  9. Serviți imediat. Păstrați resturile în frigider pentru până la 3 zile.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre