Nepotul regelui Mihai I al României își spune povestea neștiută de nimeni. „Nu mi-a plăcut la școală, dar am avut noroc cu prietenii…”

Nepotul regelui Mihai I al României își spune povestea neștiută de nimeni. „Nu mi-a plăcut la școală, dar am avut noroc cu prietenii…”
Sâmbătă, 23 iulie, Adrian Artene va avea la podcastul său Altceva, un invitat cu totul și cu totul special: principele Nicolae.

Principele Nicolae, nepotul regelui Mihai I, i-a povestit lui Adrian Artene lucruri interesante din viața sa.

Nepotul regelui Mihai I al României își spune povestea neștiută de nimeni. „Nu mi-a plăcut la școală, dar am avut noroc cu prietenii…”

Avea doar 25 de ani când a primit titlul de Principe al României, cu rangul de Alteță Regală. Din nefericire însă a rezistat doar cinci ani, iar pe 1 august 2015, printr-un document semnat de regele Mihai I i-au fost retrase și titlul și calificativul, fiind exclus din linia de succesiune la tronul României.

Principele Nicolae a povestit despre acest lucru în podcastul Altceva prezentat de Adrian Artene. El a mai vorbit și despre perioada școlii, care nu i-a plăcut, însă a avut mare noroc că au fost lângă el prietenii. “Nu mi-a plăcut școala unde am fost, dar mi-au plăcut că am avut colegi, prieteni care au fost cu mine șapte din șapte zile, am făcut sport aproape non-stop aproape în fiecare zi”, a mărturisit principele Nicolae.

Cum s-a simțit la întâlnirea cu regina Elisabeta

Un moment care va rămâne mereu în sufletul principelui este cel în care a întâlnit-o pe regina Elisabeta care, din punctul lui de vedere, s-a comportat ca o bunică care are grijă de nepoții săi. S-a întâmplat la o petrecere data în cinstea Regelui Mihai, care împlinea 80 de ani.

“Principele Charles și Regina Elisabeta au avut deschidere și căldură pentru bunicul meu, indiferent de rudenie”

Printul Charles a fost gazdă și a fost minunat! Foarte frumos, foarte intim, elegant, dar am avut foarte multe emoții. (…) A fost prima dată când am avut această experiență cu oameni pe care nu i-am cunoscut înainte (…), dar a fost foarte frumos si m-am bucurat că întotdeauna

Principele Charles și Regina Elisabeta au avut deschidere și căldură pentru bunicul meu, indiferent de rudenie, au înțeles foarte bine ce om a fost bunicul meu și ce a făcut pentru Europa. Cred că este așa pentru oricine care merge la o întâlnire cu cineva foarte faimos. Nu știi cum să te comporti, ai frică să nu greșești, ai emoții.

“Am stat la capul mesei, vizavi de Regină. A fost o masă mai mică…”

„Indiferent! Este Regina Elisabeta și un adolescent de 16-17 ani… pentru prima dată merge la Castelul Windsor, un simbol foarte puternic în Anglia. Acum nu aș avea emoții așa de mari ca atunci, dar după ce ne-am așezat la masă a fost mult mai relaxant.

Atunci am fost fără bunicul meu, a fost un prânz privat cu Regina, (am mers-n.r.) cu sora mea, tatăl meu vitreg, mama mea, și am stat la capul mesei, vizavi de Regină. A fost o masă mai mică, dar experiența a fost foarte frumoasă. M-a întrebat ce fac, cum e la școală, adică exact ca o bunică”, a mai povestit principele Nicolae.

Sursă foto: gandul