Aflăm tot mai multe secrete despre familia lui Nicolae Ceaușescu. Familia lui Nicolae Ceaușescu avea de toate, în timp ce românii se sculau cu noaptea în cap ca să stea la coadă la pâine, ori la lapte. Așa că este greu de înțeles de ce Nicu Ceaușescu, mezinul familiei de dictatori, a făcut greva foamei.

Nicu Ceaușescu a făcut greva foamei

Profesorul universitar Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu, a făcut dezvăluiri uluitoare despre acest subiect: Nicu, fiul favorit al cuplului Ceaușescu, a făcut în greva foamei.

Mircea Oprean a povestit că, în anul 1984, el și Zoia Ceaușescu (erau căsătoriți din 1980) au decis să locuiască separat de soții Ceaușescu și să se mute în vila din Str. Cosmonauţilor. Acolo, la parterul vilei, locuia deja Nicu Ceaușescu. Însă, ”Prințișorul” era singur, iar soția sa Poliana locuia în altă parte. ”Căsătoria lor nu a fost consumată”, a spus Oprean.

Chiar dacă opinia publică nu era informată ofocial, se discuta intens în acea perioadă că Poliana Cristescu era favorita Elenei Ceaușescu și că Nicu a fost obligat să o ia de soție. Zvonurile care circulau în epoca era că mama ”Prințișorului” voia ca acesta să renunțe la numeroasele sale iubite ”nepotrivite” și să se așeze la casa lui.

Elena Ceaușescu a intervenit brutal în relatia pe care Nicușor a avut-o, timp de 10 ani, cu Donca, fiica ideologului partidului, Paul Niculescu-Mizil, sora lui Serghei Mizil. Apoi, Nicu Ceaușeascu a cunoscut-o pe Jeanina Matei, una dintre cele mai frumoase cântărețe ale anilor 1980. ”Prințișorul” venea s-o vadă la barul Melody. Ultima iubire a ”Prințișorului” a fos soprana Daniela Vlădescu.

”A intrat în greva foamei din cauza căsătoriei cu Poliana. Pur și simplu nu mânca. Doar pâine și ceai”, a povestit Mircea Oprean. În cele din urmă, Nicu Ceaușescu a reușit să-și convingă părinții că este necesar să divorțeze.

Motivul oficial al divorțului

Favorită a Elenei Ceaușescu, Poliana Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, a fost promovată de la Dâmbovița, apoi promovată ca secretar al CC al UTC.

S-a căsătorit cu Nicu Ceaușescu la 10 decembrie, 1983, pe când acesta avea 32 de ani, iar ea avea 29 de ani. Mariajul celor doi nu a durat decât până în 1985, când la 22 martie, Nicu Ceaușescu a introdus acțiunea de divorț, în condițiile în care ei erau despărțiți în fapt de mai mult timp, iar căsătoria nu se cunsumase, potrivit dezvăluirilor lui Mircea Oprean. După evenimentele din 1989, Poliana Cristescu a dispărut o vreme.

Nicu Ceaușescu. Cererea de divorț

Puţin peste un an de la oficierea căsă­toriei, acţiunea de divorţ a fost introdusă la 22 martie 1985 de Nicu Ceauşescu, contra Ceauşescu Poliana Daniela Luminiţa. Mi­nistru al Justiţiei era atunci Gheorghe Chivulescu, dar de dosar s-a ocupat adjuncta ministrului, Maria Bobu, ulterior mi­nis­tru al Justiţiei, scrie adevaru.ro.

Procedura, ca şi la căsătorie, fusese mult simplificată faţă de cutumele epocii. Cererea (prezentată de ziarul Tineretul liber la 7 ianuarie 1990) a fost astfel în­tocmită:

”Tovarăşului Preşedinte al Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti

Tovarăşe preşedinte,

Subsemnatul Ceauşescu Nicu, domiciliat în Bucureşti, Str. Cosmonauţilor, nr. 4, Sectorul 1, chem în judecată pe soţia mea, Cristescu Poliana Daniela Luminiţa, cu acelaşi domiciliu, pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să dispuneţi desfacerea căsătoriei încheiate între noi la data de 10 decembrie 1983 în faţa delegatului de stare civilă al Consiliului Popular al sectorului 1 Bucureşti, şi înregistrată sub numărul 2850 din acelaşi an.

Din căsătoria noastră nu au rezultat copii.

Întrucât prin căsătorie soţia mea a do­bândit numele de familie al subsemna­tului, urmează ca după divorţ să-şi reia numele anterior de familie Cristescu. Nu solicit cheltuieli de judecată.

Motivele de divorţ sunt următoarele:

În fapt. La puţină vreme după căsătoria noastră am constatat, atât eu, cât şi soţia mea, că datorită unor firi temperamentale diferite nu ne-am putut acomoda unei vieţi de familie comune, deşi amândoi soţii am depus eforturi în acest sens. Ca urmare, în ultimul timp ne-am despărţit în fapt.

Aşa fiind, desfacerea căsătoriei se im­pune întrucât sunt prezente motivele temeinice prevăzute de Codul Familiei.

În drept îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 38 şi următorii din Codul Fa­miliei, precum şi pe dispoziţiile art. 607 şi următorii din Codul de Procedură Civilă.
În dovedirea acţiunii încerc să mă folo­sesc de proba cu acte (certificatul de că­să­torie) şi proba cu martori pe care-i voi pro­pune la primul termen de judecată.”
Semnat – Nicu Ceauşescu.

Nicu Ceaușescu nu şi-a angajat avocat, iar Poliana nu s-a prezentat la tribunal.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri