Ceea ce a dezvăluit în weekend pe pagina sa de Facebook, a șocat pe toată lumea care a citit. În trecut el a avut de îndurat situații delicate când presa a scris, mult, despre studiile sale. E de notorietate faptul că în 2020 Victor Ponta a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Educației împotriva verdictului de plagiat.
Timp de patru ani reclamația lui Ponta a trecut prin mai multe instanțe, Înalta Curte de Casație și Justiție a încheiat procesul, admițând verdictul Curții de Apel București care a stabilit că fostul prim ministru al României a plagiat în lucrarea sa de doctorat.
Totul a început în 2012, cînd revista „Nature“ a dezvăluit faptul că în teza lui Victor Ponta se regăseau pasaje din alte surse, pe care acesta și le-a însușit, fără să citeze.
Victor Ponta știe să vorbească turcește
Dar chiar și cu așa o „tinichea” după el, Victor Ponta continuă să își vadă de drum. Dincolo de proces, el are cunoștințe pe care nu i le poate contesta nimeni. Fostul premier vorbește fluent mai multe limbi străine, ceea ce i-a permis de fiecare dată, pe durata activității sale politice, să susțină discuții și discursuri.
Acum, Victor Ponta a dezvăluit că a atins performanțe bune în limba turcă. Nimeni nu știa că politicianul s-a apucat să studieze această limbă. Acum, el a dezvăluit și de la cine a învățat.
„Am avut discursuri în engleză, franceză sau italiană la ONU , Bruxelles, Paris sau Roma – în fața a sute sau mii de oameni. Azi însă am avut cele mai mari emoții la primul meu speech în limba turcă! Mulțumesc Institutului Yunus Emre din București (în special profesorului meu Mustafa Yildiz ) pentru răbdare și sprijin ! Nu suntem niciodată prea bătrâni să învățăm!”, a notat Victor Ponta pe rețeaua de socializare.
A primit multe felicitări la postarea sa, dar au ieșit în evidență niște versuri:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook