Globurile de Aur 2021, decernate în această noapte. Va fi o ediție cum nu a mai fost

Globurile de Aur 2021, decernate în această noapte. Va fi o ediție cum nu a mai fost
În premieră, ceremonia decernării mult râvnitelor premii se va desfăşura virtual. În plus, aceasta va avea loc, simultan, în două mari orașe americane - Los Angeles și New York.

Noaptea aceasta se decernează Globurile de Aur, iar printre actorii care au emoţii mari se numără Anthony Hopkins, Gary Oldman şi Viola Davis. Asta pentru că s-au ales cu nominalizări și au șanse reale să și câștige, conform criticilor.

Globurile de aur deschid sezonul marilor premii pentru film de la Hollywood și sunt văzute ca un punct de referință pentru premiile Oscar. În ceea ce priveşte filmele, cele mai multe nominalizări le-au primit serialul „The Crown” – o istorie romanțată a Casei Regale a Marii Britanii sub domnia reginei Elisabeta a II-a – și pelicula „Mank” – un film alb-negru care spune povestea unui celebru scenarist de la Hollywood.

Filmul favorit e alb-negru

Regizată de David Fincher, pelicula „Mank” spune povestea unuia dintre marii scenariști ai epocii de aur de la Hollywood: Herman J. Mankiewicz. Este vorba despre istoria realizării unui film, considerat de mulți cel mai bun din toate timpurile – „Cetățeanul Kane”. Producția Netflix, cu Gary Oldman protagonist, pornește din pole position în cursa Globurilor de Aur, cu șase nominalizări, inclusiv la categoria cel mai bun film dramatic.

„Procesul celor șapte din Chicago” este al doilea în lista preferințelor, cu cinci nominalizări, incluisv la categoriile principale. Dintre serialele de televiziune, „The Crown” s-a impus cu şase nominalizări. Urmează de „Schitt’s Creek”, cu cinci, „Ozark” şi „The Undoing”, fiecare cu câte patru.

Noaptea aceasta se decernează Globurile de Aur

Chiar dacă premiile nu au fost deja anunțate, se cunoaște un prim laureat al galei. Este vorba de celebra actriță Jane Fonda, 83 de ani. Ea va primi trofeul pentru întreaga carieră. Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur va începe la ora 3 dimineața, ora României.

Amintim că organizatorii au amânat evenimentul cu 2 luni, sperând că pandemia le va permite o gală tradiţională, cu prezență fizică, la mese, ca în anii trecuţi. Cum acest lucru în continuare nu este posibil, întreaga ceremonie a fost regândită. Astfel, spectacolul va fi prezentat, de la distanţă, de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler. Prima se vă afla la New York, iar cealaltă – la Los Angeles. Iar câştigătorii vor ține sunt discursurile de mulțumire prin videocall.

Nominalizările pentru secţiunea Cel mai bun actor într-un film – dramă sunt următoarele: Riz Ahmed – „Sound of Metal”, Chadwick Boseman – „Mă Rainey’s Black Bottom”, Anthony Hopkins – „The Father”, Gary Oldman – „Mank”, Tahar Rahim – „The Mauritanian”.”

La categoria interpretare feminină în roluri principale, sunt nominalizate: Viola Davis – „Ma Rainey’s Black Bottom”, Andra Day – „The United States vs. Billie Holiday”, Vanessa Kirby – „Pieces of a Woman”, Frances McDormand – „Nomadland”, Carey Mulligan – „Promising Young Woman”.

Sursa foto: Instagram

Marilyn Monroe și-a bântuit casa? Fantoma ei a fost surprinsă într-un filmuleț pe TikTok