Noi descoperiri la vaccinul anti-COVID-19. Efectele secundare ale vaccinului Pfizer

Noi descoperiri la vaccinul anti-COVID-19. Efectele secundare ale vaccinului Pfizer
Întrucât oamenii de pretutindeni primesc vaccinul anti-COVID-19, unii au raportat reacții adverse după administrarea injecției.

După efectele secundare descoperite la vaccinul AstraZeneca, a fost dezvăluit un nou efect secundar al vaccinului Pfizer.

Un nou efect secundar la vaccinul Pfizer

S-a descoperit un nou efect secundar la vaccinul Pfizer în Israel. Conform cercetărilor, cei care primesc vaccinul ar putea dezvolta Zona Zoster.

Cheagurile de sânge sunt unul din principalele efecte adverse de după vaccinarea anti-COVID-19 cu Astra Zeneca, dar Zona Zoster ar putea fi un nou efect secundar rar al administrării serului de la Pfizer-BioNTech, susține un nou studiu, realizat de oamenii de ştiinţă din Israel.

Ce se întâmplă cu persoanele care au anumite boli autoimune

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Tel Aviv Sourasky Medical Center și Carmel Medical Center din Haifa a descoperit că persoanele cu anumite boli autoimune au mai multe șanse de a dezvolta erupții cutanate şi Zona Zoster după administrarea vaccinului împotriva coronavirusului.

Conform aceluiași studiu, starea pielii a fost de cinci ori mai afectată după prima doză decât după a doua, mai arată studiul, preluat de Jerusalem Post.

Maratonul vaccinării. Urmează trei zile de vaccinare non-stop

Au fost raportate deja şase cazuri în care a fost dezvoltată Zona Zoster, dar specialiştii spun că numărul este mult mai mare. Noile descoperiri ar trebui să servească drept avertisment pentru medici, care ar trebui să fie atenți la simptomele mai puțin frecvente la pacienții cu boli autoimune.

„Nu putem spune că vaccinul este cauza erupțiilor, dar putem spune că ar putea fi un factor declanșator la unii pacienți”, a declarat dr. Victoria Furer, reumatolog la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv.

Bolile reumatice inflamatorii autoimune

În cadrul studiului, echipa de cercetători a studiat 590 de pacienți imunizați cu Pfizer – 491 dintre ei au fost diagnosticați cu boli reumatice inflamatorii autoimune: Aproximativ 1,2% din acest grup au dezvoltat Zona Zoster.

Bolile reumatice inflamatorii autoimune (AIIRD) determină sistemul imunitar să atace oasele, articulațiile, mușchii sau organele unei persoane. Acestea includ afecțiuni precum artrita reumatoidă, scleroza sistemică și boala mixtă a țesutului conjunctiv. Prin urmare, cercetătorii recomandă ca pacienții cu AIIRD să fie vaccinați împotriva Zonei Zoster înainte de a primi vaccinul COVID-19.

Exclusiv. Cum arată Gina Pistol slabă fără efort. Ne-a spus ce mânâncă!