Noi dezvăluiri în procesul momentului, Johnny Depp vs. Amber Heard. Câinele actriței, un personaj cheie

Noi dezvăluiri în procesul momentului, Johnny Depp vs. Amber Heard. Câinele actriței, un personaj cheie
Procesul dintre cei doi foști soți, actori, Johnny Depp și Amber Heard, continuă în America. Noi dezvăluiri au devenit publice. Până în acest punct, noile informații înclină serios balanța către una din părți.

Johnny Depp a dat-o în judecată pe fosta sa soție, Amber Heard, pentru defăimare, și îi cere daune în valoare de 50 de milioane de dolari. Asta după ce actrița a publicat un editorial în Washington post în care vorbea despre cum e să fii victima violenței domestice.

Totodată, actrița a deschis și ea un proces și îi pretinde lui Depp suma de 100 de milioane de dolari pentru montarea unei campanii de prejudiciere a imaginii sale. Trebuie amintit că în 2020, Johnny Depp a pierdut un proces intentat la Londra tabloidului britanic The Sun pentru un articol care îl califica „un agresor de femei”.

A fost sau nu Amber Heard victima violenței lui Johnny Depp?

Judecătorul comitatului Fairfaix (Virginia, SUA) a proiectat o declaraţie video a agentului Melissa Sáenz, care s-a prezentat la domiciliul celor doi soţi după primirea unei apel de urgenţă. Cazul a avut loc în 2016. Cei doi s-au certat, iar actrița a chemat poliția, acuzând faptul că a fost agresată de soț. Însă polițiștii ajunși la fața locului nu au considerat că actriţa Amber Heard a fost victimă a violenţei conjugale.

„Nu am identificat-o ca victimă a violenţei domestice”, a răspuns poliţista când a fost întrebată de ce nu a activat protocolul de violenţă domestică. Potrivit lui Sáenz, vizita agenţilor la domiciliul pe care cei doi actori îl aveau în centrul oraşului Los Angeles a durat mai puţin de 20 de minute şi a avut loc în seara de 21 mai 2016, dată la care Amber Heard susţine că a fost lovită de Johnny Depp.

Poliția din Los Angeles a închis cazul

La interogatoriul care a fost înregistrat la 31 martie 2021, avocaţii lui Heard au prezentat poze în care actriţa avea chipul înroşit și care ar fi fost făcute în seara respectivă, însă agenta Sáenz a insistat că în acea seară nu au fost consemnate „semne de violenţă” și, ca atare, presupusei victime nu i s-au făcut fotografii. „Poate fi de la plâns, faţa se înroşeşte”, a comentat polițista.

Ofițerul de poliție din LA, Tyler Hadden, a participat la ultima ceartă din luna mai 2016 dintre Johnny Depp și Amber Heard, înainte de divorț, și a mărturisit că femeia ar fi putut avea o față roșie după ce „a plâns deoarece câinele (ei) a murit”.

Mai mult, după vizita agenţilor, Poliţia din Los Angeles a închis cazul considerând nu a fost comisă nicio infracţiune, a susţinut Melissa Sáenz.

Johnny Depp a izbucnit în râs în timp ce portarul clădirii în care avea apartamentul a descris cum Amber Heard i-a cerut să investigheze un intrus din cauza zgârieturilor de pe ușa lor din față. Zgârieturile au fost cauzate de câine, a spus portarul instanței.

Declaraţia intervine la o zi după ce Johnny Depp şi-a încheiat cele patru zile de mărturii în care s-a apărat susţinând că „nu a lovit niciodată vreo femeie”. Mai mult, în timpul depozițiilor sale, actorul a insistat că el a fost, de fapt, o victimă a violenţei conjugale, subliniind că a fost atacat de multe ori de Heard.

Presa locală americană a menționat că actorul a fost ovaţionat de publicul aflat în sală, majoritatea fani ai actorului, unii veniţi de foarte departe, precum Australia.

Amber Heard va fi audiată săptămânile următoare.