E posibil ca începând cu data de 1 septembrie, românii să primească vouchere noi din partea statului.
Ministrul Marcel Boloș a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că țara noastră urmează să negocieze cu reprezentanții Comisiei Europene pentru ca românii să primească noi vouchere pentru a stimula instalarea panourilor fotovoltaice și a sistemelor de stocare a energiei electrice pentru clădirile rezidențiale ce aparțin persoanelor fizice. Suma totală a voucherelor pentru energia verde se ridică la peste 400 de milioane de euro.
Panouri solare, pompe de căldură, sisteme de stocare pe bază de baterii
„Noi aici avem în vedere de la panouri solare, pompe de căldură, sisteme de stocare pe bază de baterii. Propunerea noastră este că aceste tipuri de vouchere să aibă o valoare de 25.000 de lei, care se vor acorda proprietarilor de locuințe.
Noi sperăm că, dacă trecem cu bine de discuțiile cu Comisia Europeană, din septembrie să putem să acordăm aceste vouchere care sunt destul de așteptate de către oameni. 400 de milioane de euro sunt banii pe care îi avem în vedere.”, a precizat Marcel Boloș într-o intervenție tv. Cei care vor dori să aleagă aceste sisteme de încălzire ecologice și moderne, se vor înscrie în momentul în care programul va fi definitivat.
Banii ar urma să intre cu 1 septembrie
De asemenea, Boloș spune că statul român vrea să pună la bătaie 200 milioane de euro pentru a-i ajuta pe locuitori să aibă case independente energetic, fără emisii de dioxid de carbon. „Aici nu am stabilit încă valoarea voucherelor, însă este bine să știe cei care le urmăresc că le-am anunțat și vă promit că vom anunța și mecanismul și vom arăta oamenilor posibilitatea pe care o au de a avea acces la acești bani.”, a spus Marcel Boloș.
Dacă totul decurge așa cum trebuie, banii vor putea să intre de la 1 septembrie. „Vine iarna și oamenii să poată avea și aceste măsuri la dispoziție alături de cardul de energie și toate măsurile pe care le-am gândit pentru a sprijini populația”, a transmis Marcel Boloș.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook