Noua „jucărie” a lui Roman Abramovich a costat 430 milioane de lire sterline. Și este dotată inclusiv cu lasere anti-paparazzi. E vorba de noul yacht pe care și l-a achiziționat acesta. Un adevărat palat plutitor, pe care a plătit o avere. Și știți ce e remarcabil? Nici măcar nu este yachtul său cel mai mare.
Într-un doc uscat aproape de marginea apei, în șantierul naval Lloyd Werft, pe coasta de nord a Germaniei a fost construit un superyacht pentru miliardarul rus care patronează Chelsea Football Club, Roman Abramovich. Acesta promite să fie unul dintre cele mai spectaculoase palate plutitoare construite vreodată. Săptămâna trecută, super-ambarcațiunea a fost lansată la apă, scrie Daily Mail.
Lung de 460 de metri, Solaris nu este cel mai mare și nici măcar cel mai scump yacht din flota lui Abramovich, dar, cu un preț de 430 milioane de lire sterline, este cel mai costisitor superyacht realizat la comandă în lume și, probabil, cel mai tehnologic avansat. Abramovich, 54 de ani, mai are un superyacht, Eclipse, care a costat 500 de milioane de lire.
Noua „jucărie” a lui Roman Abramovich a costat 430 milioane de lire sterline
Iată ce știm despre Solaris. Vasul va avea 48 de cabine, un echipaj de 60 de persoane și spațiu pentru 36 de invitați. Aceștia din urmă vor fi cazați în camere de luxoase. Se vor putea plimba între cele opt punți ale ambarcațiunii cu liftul. Acest colos plutitor va fi alimentat de două motoare electrice de înaltă tehnologie numite Azipods. Motoarele alimentează elice super-eficiente, care se pot roti la 360 de grade, făcând inutilă o cârmă.
O sală de gimnastică, saună, jacuzzi și cel puțin o piscină sunt dotări standard pentru bărci precum acestea. Solaris va avea și un salon de înfrumusețare, completat cu cosmetician și coafor. Dar și propriul „club de plajă”, în aer liber, în secțiunea din pupa a punții superioare.
Bineînțeles, o flotilă de 20 de jet-ski-uri de mare viteză completează distracțiile la care vor avea acces invitații. Și cel puțin un elicopter, pentru a transporta oaspeții de la navă la țărm. Și, privind toate acestea, este greu de crezut că cineva precum Abramovich nu va investi în cel mai recent must-have al momentului între magnați, un submarin personal.
La urma urmei, acestea reprezintă cel mai bun mod de a observa frumusețea naturală a oceanului fără a purta un costum de neopren și fără a risca un atac de rechin de exemplu.
Yachtul îl va putea duce pe Abramovich la Cercul polar
S-ar putea ca Solaris să se dovedească a fi una dintre noile clase de superyachturi „Explorer”. Așa cum sugerează și numele lor, acestea sunt construite pentru o croazieră mult mai curajoasă decât cea preferată în mod normal de oligarhi. În timp ce majoritatea sunt fericiți să meargă în jurul Rivierei franceze, arătându-și yachturile prietenilor în timpul verii sau călătorind ostentativ în Caraibe în timpul iernii, „câinii de mare” mai experimentați caută ceva mai mult.
Abramovich ar putea fi plictisit de limitele Sf. Bart și Antibes. Solaris i-ar putea oferi șansa de a călători mult mai departe. Poate chiar până la Cercul polar polar, cu ajutorul capacității de spargere a gheții ascunse în arc.
Așa cum am amintit, din fericire pentru Abramovich, Solaris este protejat de un sistem de securitate fără egal. Pe lângă lasere care detectează camerele video și sisteme care depistează dronele de la 20 de kilometri, Solaris va fi echipat cu un sistem de detectare a rachetelor controlat de radar, geamuri antiglonț și protecție blindată în jurul timoneriei și cabinei principale.
Flota lui Roman Abramovich
Pe lângă Solaris și Eclipse, se crede că Abramovich deținea cel puțin alte șase superyacthturi: Le Grand Bleu, Pelorus, Luna, Ecstasea, Sussurro și Olympia. Acesta din urmă a fost prima sa incursiune în proprietatea iahturilor. O navă relativ modestă, cu loc pentru doar zece oaspeți.
De asemenea, se crede că oligarhul rus a mai achiziționat recent și un conac uimitor într-un oraș de pe plajă, în Israel. Pentru acesta a plătit numai 50 de milioane de lire sterline.
Sursa foto: Daily Mail, Instagram
Exclusiv. Povestea singurei românce care-i face pe spanioli să râdă în hohote, la scenă deschisă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook