Novak, „ministrul gafelor”, e contestat și de președintele actual al Rugby Europe, Octavian Morariu

Novak, „ministrul gafelor”, e contestat și de președintele actual al Rugby Europe, Octavian Morariu
Octavian Morariu, actualul președinte al Rugby Europe și membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România a luat poziție în ceea ce privește scandalul stadionului „Arcul de Triumf”.

Morariu a vorbit despre decizia Ministerului Sportului condus de Eduard Novak de a înfiinţa Complexul Sportiv Naţional „Arcul de Triumf”, care a dus la inflamarea spiritelor în lumea rugby-ului românesc.

Poziție singulară și ciudată

Stadionul, care aparținea sportului cu balonul oval și a fost renovat doar prin strădaniile celor care îl foloseau, va trece în administrarea ministerului condus de Novak. Președintele Morariu a precizat că decizia lui Novak pune România în poziția singulară între primele 25 de naționale de rugby ale lumii, de a rămâne fără o arenă destinată rugby-ului.

Octavian Morariu a vorbit cu toată autoritatea dată de legătura sa cu rugby-ul românesc. „Mă pot pronunța în subiectul Arcul de Triumf din trei ipostaze: fost jucător de rugby, fost președinte de federație națională și șef la Rugby Europe”, declară el.

Rugbiști indignați și surprinși

„În prima postură, mă alătur foștilor rugbiști care sunt surprinși și indignați, ca să nu zic mai mult. În a doua ipostază, știu istoria acestui teren”, continuă Morariu. El îi atrage atenția ministrului astfel: „Domnul ministru Novak trebuie să știe că aici n-a fost un maidan peste care s-a făcut noul stadion. Aici a fost un teren de rugby pe care se joacă de mai bine de 100 de ani. E o problemă financiară, pentru că rugby-ul este deposedat de propria proprietate.”

Oare doamna Lipă ar tolera așa ceva?

Membrul Comitetului Internaţional Olimpic pentru România mai întreabă retoric: „Păi după principiul ăsta să luăm și zonele de antrenament ale doamnei Lipă, de la canotaj. Cum e posibil așa ceva? Ar tolera doamna Lipă așa ceva? Eu nu cred!”

Sportul românesc are de suferit

Din postura de președinte a unui for european de rugby, Octavian Morariu precizeză: „În a treia situație, de președinte al Rugby Europe, îmi va fi foarte greu să aloc evenimente internaționale României la acest sport. Țările majore în această disciplină au propriile stadioane de rugby și România a avut unul și acum nu mai are.”

Apoi, continuă: „Străinii nu înțeleg ce se întâmplă la noi, primesc tot felul de întrebări. Prin decizia domnului Novak, sportul românesc va avea de suferit”. Și se arată și mai dezamăgit de faptul că „Am vorbit cu ministrul Carol Novak, dar mă tem că n-a înțeles nimic, deși i-am expus foarte clar situația.”