Nu există patriotism fără patrimoniu. La Ploiești crește un orășel al Pietrei

Nu există patriotism fără patrimoniu. La Ploiești crește un orășel al Pietrei
Semenii noștri care se manifestă în mediul cultural sunt cei care fie conservă patrimoniu național, fie își aduc aportul la îmbogățirea sa. La Ploiești, sculptorii par că pun în practică visul lui Constantin Brâncuși: un parc al artei.

Nu există patriotism fără patrimoniu. Proiectul cultural “REZILIENȚA – concept simbolic și inspirativ ca etapă decisivă privind fondarea Muzeului de Artă Contemporană în Aer Liber”, începând din Anul de grație 2021, cu prilejul ediției a IV-a a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală Contemporană de la Ploiești, se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii.

În continuarea seriei documentarelor despre acest proiect cultural, prezentate inclusiv la Televiziunea Națională, regizorul Cătălin Apostol a realizat anul acesta filmul “Simfonia pietrei”. Este despre tot ce s-a întâmplat în acest an în parcul din Ploiești. Veți vedea sculptorii la lucru, dar mai ales ce a ieșit din mâinile lor.
Proiectul este sprijinit de Primăria Municipiului Ploiești și inițiat de Asociația Culturală 24Pharte.

Mesajul inițiatorilor proiectului și ai artiștilor, cioplitori în piatră, este clar și vine din credința neamului: Nu există patriotism fără patrimoniu.

“Simfonia pietrei” – documentarul ediției a IV-a a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală Contemporană de la Ploiești, realizat de Cătălin Apostol, este o mărturie a lucrurilor fantastice care se petrec în tabăra de sculptură din orașul prahovean.

Vizualizați documentarul la acest link.