Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu poți să dormi? Încearcă o tehnică nouă, absolut banală!

Nu poți să dormi? Încearcă o tehnică nouă, absolut banală!
Persoanele care au probleme cu somnul ar încerca orice numai să rezolve problema. Somniferele nu sunt o soluție pe termen lung, e lucru știut. De aceea se impune găsirea unei soluții natrale. Iată ce recomandă americanii.

Specialiștii americani le recomandă tuturoro celor care au probleme cu somnul să încerce să aplice o metodă absolut banală pentru adormit rapid. Nu, nu este vorba de numărat. Sau, mai exact, nu e vorba de numărătoarea de care sigur ai auzit.

Ei vorbesc despre „Metoda 4-7-8”. Adepții acestei metode susțin că durează mai puțin de un minut. Este extrem de simplă și, totodată, absolut eficientă, potrivit MedicalNewsToday. Este vorba despre o tehnică de respirație. Mai precis, e vorba de tehnica de respirație pe care o folosesc yoghinii din India în timpul meditațiilor. Se știe că atunci când se meditează corpul și creierul intră într-o stare de relaxare complete.

Andrew Weil, specialist în medicină integrative la Universitatea din Arizona, a explicat beneficiile acstei tehnici de respirație împrumutate de la yoghinii indieni.


Drama neștiută a unui actor fără dinți

New York, orașul fantomă. Imagini șocante


„Este cea mai bună metodă pentru a reuși să adormi din nou atunci când te trezești în mijlocul nopții. Pur și simplu inspiri pe nări timp de patru secunde, îți ții respirația timp de șapte secunde, iar apoi expiri încet timp de alte opt secunde”, a spus Weil.

Metoda trebuie repetată de câte ori este nevoie până când persoana reușește să adoarmă. Cei care practică „Metoda 4-7-8” susțin că adorm înapoi într-un minut.

Andrew Weil a mai arătat că, în afara faptului că îi ajută pe insomniaci, această metodă mai poate fi folosită și în alte situații. De exemplu, este ideală pentru calmare în situații stresante, dar și pentru aplanarea momentelor de conflict.

Explicația este că această metodă, care presupune controlul respirației, forțează încetinirea bătăilor inimii. Weil recomandă folosirea acestei tehnici de două ori pe zi, pentru a putea observa cu adevărat beneficiile sale, dar și completarea ciclului doar de patru ori, la început.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre