Acuzații grave! Shakira, în mare pericol. Statul spaniol vrea să o arunce la închisoare!

Acuzații grave! Shakira, în mare pericol. Statul spaniol vrea să o arunce la închisoare!
După ce s-a separat de iubitul său de cursă lungă, și după ce a văzut că acesta a trecut rapid peste moment, afișându-se în ipostaze tandre alături de ală femeie, Shakira pare să fi intrat într-o tornadă de probleme. Ea a fost trimisă în judecată.

Cântăreaţa columbiană Shakira va fi judecată pentru evaziune fiscală, în Spania. Vedeta e acuzată că a fraudat fiscul spaniol cu nu mai puțin de 14,5 milioane de euro. Conform agenției de presă spaniolă EFE, aceasta a simulat că nu locuieşte în Spania, disimulându-şi veniturile într-o reţea complexă de paradisuri fiscale.

Instanţa din Barcelona a respins, la finele lunii mai, recursul depus de Shakira, magistrații concluzionând că există suficiente dovezi pentru ca artista să fie judecată în urma plângerii pentru infracţiuni comise împotriva Fiscului spaniol.

Prinsă asupra faptului, Shakira nu a avut de ales și a plătit deja 14,5 milioane de euro pe care Agenţia Tributară din Spania îi pretindea – plus alte 3 milioane de euro, ca dobândă – pentru frauda comisă între anii 2012 şi 2014. Acest lucru însă nu o scutește de procesul care urmează să înceapă, la cererea Fiscului. Procesul s-ar putea termina cu o pedeapsă la ani grei de închisoare.

Shakira susține că e nevinovată

Shakira a anunţat într-un comunicat că este pregătită să-şi apere nevinovăţia la tribunal. Potrivit echipei sale de avocaţi, „conduita în materie fiscală” a artistei a fost „impecabilă”, în toate ţările în care a fost nevoită să plătească taxe.

Comunicatul mai precizează că Fiscul spaniol nu ar fi stabilit ferm dacă Shakira a comis fraudă fiscală. De aceea avocații au făcut un apel părţilor să-şi „prezinte acuzaţiile într-un alt proces decât cel actual. Respingerea apelului este un pas înainte în proces care va avansa pe făgaşul obişnuit”. Echipa de avocaţi ai artistei columbiene va continua să-i apere nevinovăţia, „prin prezentarea de argumente juridice, dovezi şi rapoarte ale unor experţi din domeniul fiscal”, mai arată comunicatul.

Shakira și Piqué au fost împreună 12 ani

Cei doi au început să se întâlnească în 2010, după ce s-au cunoscut la Madrid cu puțin timp înainte ca Piqué să ajute Spania să câștige Cupa Mondială din acel an din Africa de Sud. Shakira a cântat melodia oficială a Cupei Mondiale, „Waka Waka (This Time for Africa)”, interpretând-o înainte de startul finalei câștigate de Spania cu 1-0 în fața Olandei, pe stadionul Soccer City din Johannesburg.

Într-un interviu acordat în 2020 ziarului catalan L’Esportiu, Piqué și-a amintit de prima sa întâlnire cu Shakira. „I-am spus că o voi vedea la finală. Ea urma să cânte în ceremonia de închidere și eram sigur că vom ajunge până acolo”, a comentat fotbalistul. Cei doi nu s-au căsătorit, dar au împreună doi băieți. Acum, artista a decis să pună capăt relației cu Piqué  după ce a aflat că acesta a petrecut câteva nopți în cluburile din Barcelona în compania unor fete.