Nu se mai termină scandalurile în jurul Familiei Regale. Ce s-a întâmplat cu adevărat între prinții Harry și William

Nu se mai termină scandalurile în jurul Familiei Regale. Ce s-a întâmplat cu adevărat între prinții Harry și William
După interviul-bombă cu Oprah Winfrey, acuzațiile de rasism și temutele memorii ale ducelui de Sussex, un nou eveniment media promite redeschiderea rănilor încă nevindecate în cadrul familiei regale. Regina e disperată, Prințul Charles e de-a dreptul furios față de emisiunea neautorizată „The Princes And The Press”.

Noi zvonuri, detalii și adevăruri despre ce s-a întâmplat cu adevărat între Harry și William, apar într-un nou documentar BBC – „The Princes And The Press”. Acesta e dedicat strict relației dintre cei doi prinți și presă. Emisiunea a fost difuzată parțial aseară și va continua în decembrie. Scopul ei este să facă lumină asupra declarațiilor strict confidențiale dintre prinți și mai ales în anturajul lor.

În ciuda subiectelor abordate, reginei i s-a refuzat posibilitatea de a viziona înainte de difuzare materialul și, prin urmare, nu a putut interzice sau interveni pe materialul BBC.

Cele trei scrisori către BBC au rămas fără soluție

Acest fapt, arată experții, e un episod fără precedent în istoria recentă, care riscă să deschidă un incident diplomatic cu presa britanică, precum și să stârnească noi controverse între cei doi frați. Regina Elisabeta a încercat în ultimele luni să facă pace pentru binele Coroanei, negând, minimizând, dar și promițând să abordeze personal orice chestiune strict familială.

De data aceasta, regula de aur a reginei – „Nu explica, nu te plânge niciodată” – riscă să fie copleșită de reacțiile prințului William și ale tatălui său Charles, care de fapt nu au întârziat să apară.  Sunt trei scrisori pe care Palatul Buckingham le-a trimis BBC: una din biroul reginei, una semnată de moștenitorul tronului și a treia de către Ducele de Cambridge, în care amenință că vor întrerupe definitiv relațiile cu presa.

BBC a mai călcat pe bec și în trecut

Ca televiziune publică, relația cu regalitatea depășește simplele relații instituționale și, de fapt, BBC a fost cea care a primit autorizația de la Regină pentru a o filma pe Elisabeta II, și pe copiii ei pentru un film documentar, în 1968, care trebuia să fie o cronologie despre monarhie. În schimb, documentarul nu a fost decât o sursa de jena pentru Familia Regală.  Apoi, din nou BBC, prin persoana lui Martin Bashir, a înșelat-o pe Lady Diana și a obținut în 1995 un interviu care a făcut devenit un mare scandal.

La câteva luni după sentința prin care BBC a fost condamnat pentru interviul cu Lady D, și trebuie să ofere despăgubiri Familiei Regale de 1,5 milioane de lire sterline (1,7 milioane de euro), care vor fi donate unei instituții de caritate, vine acest nou documentar care riscă exacerbarea relaţiilor deja tensionate dintre fraţi şi cumnate.

Documentar incendiar

Câteva exemple din cele mai tari declarații? Anturajul lui Harry de la Kensington House pare să fi pus la îndoială sănătatea mintală, în timp ce Kate se zvonește că ar fi geloasă pe Meghan. În cele din urmă, Markle, despre care s-a spus deja totul, pare să aspire la alegerile prezidențiale și că mariajul ei cu Harry a servit doar la relansarea carierei ei, care a ajuns într-o fundătură. Suntem cu mult dincolo de umorul britanic, rămâne de văzut cine va râde ultimul, scrie Elle.com.