Simona Ionescu / Redactor Șef

Proiectul unui cuplu este unic în lume. Cum vor să atingă cifra de 105 copii biologici

Proiectul unui cuplu este unic în lume. Cum vor să atingă cifra de 105 copii biologici
Unii părinți sunt mai determinați ca alții. O rusoaică în vârstă de 23 de ani, alături de soțul ei în vârstă de 56 de ani, susține că speră să aibă 105 copii cu ajutorul mamelor surogat.

O mamă „eroină” vrea 105 copii și s-a pus pe treabă. Christina Ozturk, 23 de ani, originară din Moscova, și-a întâlnit soțul, Galip Ozturk, în vârstă de 56 de ani, în timp ce era în vacanță în orașul de coastă Batumi din Georgia. Christina, care a născut-o pe fiica ei, Vika, la vârsta de 17 ani, a povestit că a optat pentru mame surogat, deoarece dorește să aibă rapid cât mai mulți copii.

Și vrea mulți! Soțul ei este de acord.  Primul copil surogat al cuplului, Mustafa, s-a născut pe 10 martie 2020. Ultimul, al 10 lea,  Olivia, s-a născut pe 16 ianuarie 2021. „Nu știu câți vor fi în cele din urmă, dar cu siguranță nu intenționăm să ne oprim la 10”, a declarat Christina, conform Daily Mail.

Dragoste la prima vedere și peste 100 de copii

Christina, care insistă pe o rutină strictă de îngrijire a copiilor, susține că „echipa” ei formata din cei 10 bebeluși doarme „între orele 20:00 și 06:00” și că bonele familiei înregistrează fiecare detaliu despre copii într-un set de jurnale.

Originară din Rusia, era mamă singură atunci când a decis să plece în vacanță la mare în Batumi. Destinația turistică populară de la poalele Caucazului este adesea denumită „Las Vegas-ul Mării Negre”. Ea susține că a fost dragoste la prima vedere când l-a întâlnit pe Galip, originar din Turcia, în prima zi acolo. Îl descrie ca fiind „mentorul, ghidul și prințul său de basm”.

Galip spune și el că a fost dragoste la prima vedere între ei. „Este atât de ușor să fiu cu ea, are întotdeauna un zâmbet pe buze și totuși, în același timp, este timidă și misterioasă. A fost genul de soție pe care mi-am dorit-o întotdeauna pentru mine. Un diamant neșlefuit, în care am văzut ce inimă pură și amabilă are”, spune bărbatul.

Georgia recunoaște statutul mamelor surogat din 1997

Christina arată că, în ciuda faptului că Galip era mult mai în vârstă decât ea și avea copii adulți, nu a avut obiecții față de ideea de o familie numeroasă. Cuplul a decis împreună că  dorește cât mai mulți copii. Tânăra rusoaică povestește că, inițial, se pregăteau să aibă un copil în fiecare an, însă și-a dat seama rapid că abilitatea ei reproductivă nu era suficientă pentru a satisface cerințele lor. Așa au decis să folosească mame surogat, care costă în jur de 10.000 dolari fiecare sarcină.

Statul Georgia, unde trăiesc cei doi, a permis surogatul din 1997, cu condiția ca  cuplul implicat să fie heterosexual și căsătorit. Copilul care se naște din mama surogat ajunge automat la persoanele care au furnizat materialul genetic pentru concepție, iar mama surogat nu are drepturi asupra lui. Toate mamele surogat cu care Christina are înțelegeri trec prin consiliere și semnează acte înainte de a rămâne însărcinate cu copii care provin genetic de la ea și soțul ei.

Clinica din Batumi alege mamele surogate pentru Christina și Galip

Doar femeile tinere care au avut cel puțin o sarcină sunt alese. Se fac verificări pentru a se asigura că nu au obiceiuri proaste sau dependențe înainte de a se alătura programului. Femeilor li se oferă consiliere psihologică pentru a se asigura că sunt pregătite pentru provocarea supremă. Aceasta se referă la renunțarea la copil, imediat după naștere.

Christina a explicat: „Clinica din Batumi alege mamele surogate pentru noi și își asumă întreaga responsabilitate pentru acest proces. Nu suntem familiarizați personal cu mamele surogat. Nici nu avem contacte directe cu acestea, pentru a evita problemele de după sarcină. Toate comunicările au loc prin clinică. Noi monitorizăm doar indicatorii de sănătate, alcătuim un meniu dietetic pentru mame, astfel încât alimentația să fie completă. Mă uit la rezultatele testelor.

Am născut-o pe fiica mea cea mare, Vika, chiar acum șase ani.  Restul copiilor sunt genetic ai noștri de la soțul meu și de la mine. Doar au fost purtați și născuți de aceste mame surogat”, a mai povestit tânăra.

O mamă „eroină” vrea 105 copii și s-a pus pe treabă

Christina a dezvăluit și un episod mai puțin plăcut. Una dintre mamele surogat dorea să păstreze copilul după ce s-a născut. Deoarece bebelușii provin genetic de la ea și soțul ei, mama surogat  nu avea drepturi și a trebuit să predea copilul cuplului.

După ce l-au avut pe fiul cel mare, Mustafa, în martie 2020, frații săi au urmat rapid. Ultimii sunt: Maryam, născută pe 17 aprilie, gemenii Alice și Airin, pe 19 aprilie, Mekhmet pe 21 august, Lokman pe 10 noiembrie și cel mai recent Olivia, care a venit pe lume în data de  16 ianuarie 2021.

O mamă „eroină” vrea 105 copii și s-a pus pe treabă. Cuplul își dorește să aibă mai mulți copii și au discutat despre posibilitatea de a avea peste 100 de bebeluși. Totuși, Christina nu a exclus să nască biologic ea însăși. Spune însă că „nu este practic” în acest moment, cu atât de mulți copii mici. Ea a explicat: „Pur și simplu nu suntem pregătiți să vorbim despre numărul final. Toate la timpul lor.

Mama celor 11 a dezvăluit că mulți oameni presupun că are o armată de dădace. Dar spune că încearcă să petreacă cât mai mult timp cu familia ei numeroasă. Christina susține că se ocupă singură de cea mai mare parte a îngrijirii de zi cu zi și se asigură că își petrece fiecare zi acordând îngrijire și atenție copiilor ei. Totuși, ea a recunoscut că îngrijirea unui număr atât de mare de copii dintr-o dată s-a dovedit mai dificilă decât credea că ar putea fi.

„Fiecare copil are un jurnal”

Într-o postare pe Instagram, ea a comentat: „Îmi petrec timpul maxim cu copiii mei, dar când nu sunt cu ei, controlez totul prin bonele angajate, creșterea copiilor este strict conform instrucțiunilor mele”. Christina le dă „instrucțiuni” cu privire la „ce să citească copiilor, în ce ordine și la ce oră și cu ce durată”.

Ea a  mai explicat că are o rutină strictă pentru a face față copiilor care plâng. Dacă copilul începe să plângă, le interzice bonelor să-l ia în brațe.  În schimb, ea a spus că copilul trebuie „distras” pentru a se „liniști”.

Mama celor 11 a susținut că își hrănește copiii cu „mese de casă” și  „fără cutii gata cumpărate de la magazin”. Ea a adăugat: „Alimentele sunt strict în funcție de greutate. Cu niciun gram mai mult, nici cu un gram mai puțin”. De asemenea, cere ca bonele să facă o fotografie cu scutecele murdare ale fiecărui copil. Astfel poate stabili dacă conținutul este „de o culoare și consistență corespunzătoare”.

„Fiecare copil are un jurnal care înregistrează toate detaliile vieții sale. Ce a mâncat, cât a mâncat, cum a dormit, cum a mers, câți s-au dus la toaletă, câți au plâns, ce schimbări s-au întâmplat  cu corpurile lor”, arată tânăra mămică. După ce pune copiii la culcare, ea se ocupă de treburile casnice. De exemplu, asigurarea mâncării, programarea meniurilor și a vizitelor la pediatru.

Mama celor 11 a dezvăluit că fiica ei cea mare o ajută adesea să aibă grijă de cei mai mici și a spus că iubește să le fie  în preajmă pentru a avea grijă de ei.

Sursa foto: Instagram

O nouă modă pe internet. Deja sunt milioane de adepți. Va bate oare Facebook și Youtube?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre