O mare actriță a fost găsită moartă. Cauza decesului urmează să fie stabilită

O mare actriță a fost găsită moartă. Cauza decesului urmează să fie stabilită
E doliu în lumea actorilor. Lumea teatrului și a filmului a rămas fără una din cele mai îndrăgite vedete.

O mare actriță a fost găsită moartă, în propria casă. Medicii urmează să stabilească cauza decesului. Actrița americană premiată cu Oscar Olympia Dukakis a încetat din viaţă la vârsta de 89 de ani, informează duminică DPA. Ea era considerată o veterană a teatrului.  A cunoscut faima după ce a interpretat roluri memorabile în filme din anii 80, precum Moonstruck şi Magnolii de Oțel.
Dukakis, care a jucat de asemenea în Uite cine vorbește şi Mr. Holland’s Opus, a decedat în locuinţa sa din oraşul New York.

„Iubita mea soră, Olympia Dukakis, a murit în această dimineaţă în oraşul New York”, a scris fratele ei, Apollo, care a confirmat decesul actriţei pe pagina de Facebook. După multe luni de în care starea de sănătate s-a înrăutăţit, ea şi-a găsit în cele din urmă liniştea, alături de (soţul ei) Louis (Zorich)”, a adăugat fratele actriţei.

O mare actriță a fost găsită moartă. Cauza decesului urmează să fie stabilită

Actriţa a avut o carieră îndelungată pe scena teatrului. Ea şi-a etalat talentul unui public mai larg în 1987, la 56 de ani, în rolul sardonicei mame a lui Cher din clasicul romantic al lui Norman Jewison, Moonstruck. Pentru acest rol a primit un premiu Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar. Pentru același rol a luat și un Glob de Aur şi o nominalizare la premiile BAFTA.

Grecoaică prin origini, Olympia Dukakis a ajuns pe celebra Walk of Fame de la Hollywood, în 2013, pentru activitatea sa filantropică. Greek America Foundation, organizaţie pe care actriţa a susţinut-o multă vreme, a oferit cei 30.000 de dolari necesari pentru acest demers, notează DPA.

Născută în Lowell, Massachusetts, Statele Unite, la 20 iunie 1931, Dukakis a fost fiica unor imigranţi din sudul Greciei. Împreună cu fratele ei, Apollo, actriţa a făcut parte din prima generaţie de americani cu origini greceşti din regiunea New England.

Sursa foto: Instagram

Hristos a Înviat! Al doilea Paște în pandemie, în imagini. ÎPS Ioan: „Nu putem pune în paranteză sufletul”

Recomandarile noastre