A fost un an sălbatic pentru bitcoin, care a crescut cu peste 175% de la sfârșitul anului 2019. Prețurile s-au prăbușit sub 4.000 USD în martie, pe măsură ce piețele din întreaga lume au scăzut din cauza crizei economice Covid-19.  

În timp ce dolarul s-a dezechilibrat în ultima perioadă, moneda cripto a avut creșteri impresionante, cu 175% fata de anul trecut, anunță CNN.  În acest context, proprietarii de monede virtuale au primit vești bune în 2020, acestea întrând puternic și pe piața comercială, unde gigantul PayPal a dat undă verde achiziționării și vânzării de Bitcoin. 

O moneda valorează aproape 20.000 $ 

„Bitcoin va atinge un nou record… vă stimula probabil un val de investiții care împinge bitcoinul mult mai sus în scurt timp”, a declarat Denis Vinokourov, șef de cercetare la brokerul de active digitale Bequant, într-un e-mail către CNN.

Creșterea până la 19.860 de dolari a bitcoinului a alimentat, de asemenea, urcări dramatice ale criptomonedelor mai mici, cum ar fi ethereum, XRP, litecoin și Stellar. Se așteaptă că acestea să continue să crească. Acestea sunt văzute de unii investitori drept una dintre principalele active de refugiu, precum aurul, la care se recurge adesea în perioadele de incertitudine economică. 

Edward Moya, analist de piață senior la Oanda, o companie de schimb valutar, a declarat: „Bitcoin și toate cele mai importante monede cresc puternic și se pare că comerțul se consolidează pe măsură ce mijloacele de informare în masă îmbrățișează acoperirea criptografică”.

Valoarea totală a monedelor Bitcoin aflate în prezent în circulație în întreagă lume este estimată la 365 de miliarde de dolari. 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp