O nouă ciocnire la Casa Regală britanică. Prințul Harry nu vrea să renunțe la niște titluri

O nouă ciocnire la Casa Regală britanică. Prințul Harry nu vrea să renunțe la niște titluri
„Nu poți fi pe jumătate” – asta sunt de părere asistenții la Palat, care spun direct ce părere au despre prințul Harry care dorește să nu aibă atribuții regale dar totuși să își păstreze anumite titluri și ranguri.

Prințul Harry insistă să își păstreze titlurile militare după Megxit, iar situația generează  o nouă „ciocnire” cu Palatul Buckingham. Al șaselea în rând la tron ​​deține încă trei titluri în rândul Forțelor Armate Britanice. Regina a acceptat să și le mențină în așteptarea unei revizuiri de 12 luni a deciziei sale și a soției lui, Meghan, de a renunța la funcțiile regală. Este una dintre puținele probleme rămase încă de rezolvat după Megxit.

Cu toate acestea, surse apropiate de ducele de Sussex s-au pronunțat săptămâna trecută asupra acestor discuții. Tânărul este „hotărât” să se agațe de aceste poziții. Asta, în ciuda renunțării la îndatoririle regale în favoarea unei cariere comerciale profitabile în SUA, așa cum a decis la sfârșitul lunii martie 2020.

Prințul Harry insistă să își păstreze titlurile militare după Megxit

O informație de ultimă oră, însă, a fost livrată noaptea trecută pentru Daily Mail. Seniorii de la Palat susțin că este imposibil ca Harry sau Meghan să aibă vreun fel de rol regal „pe jumătate”. O sursă din interiorul Palatului Buckingham a declarat pentru publicația citată:  „Punctul de vedere este foarte clar – rămâneți cu atribuții regale, fie că sunteți în afara lor. Orice formă de rol hibrid este incompatibilă cu reprezentarea reginei”.

Prințul Harry insistă să își păstreze titlurile militare după Megxit.

Niciuna dintre părți nu este dispusă să se întoarcă. Se pare că ar putea apărea o altă fricțiune la un an după plecarea ducilor de Sussex. O sursă regală a recunoscut: „Este o problemă care încă nu a fost rezolvată. Ambele părți și-au exprimat punctele de vedere clare. Când și-au anunțat pentru prima dată decizia de a se întoarce în funcții de membri ai familiei regale în ianuarie anul trecut, Harry și Meghan și-au declarat intenția de a-și asuma noi roluri „progresiv”.

De la a încheia acorduri în SUA în timp ce îndeplineau sarcini ocazionale pentru regină. Regina în vârstă de 94 de ani, care a fost profund rănită să nu primească niciun avertisment în prealabil cu privire la anunțul lor, și-a pus rapid nepotul în temă. Ea s-a exprimat clar. Atât din punct de vedere juridic, cât și din punct de vedere etic, le era imposibil să se angajeze în activități comerciale în timp ce reprezentau Coroana.

Cu toate acestea, ea a fost de acord să pună în suspensie timp de 12 luni cele trei roluri militare ale lui Harry. Prințul e căpitan general al Royal Marines, comandant aerian onorific al RAF Honington din Bury St Edmunds și comandant-șef de nave mici și scufundări, pentru comandamentul naval regal.

Cariera militară, extrem de importantă pentru Harry

Harry, un mândru veteran al armatei, cu zece ani de serviciu și două tururi în Afganistan, a precizat că angajamentul său față de armată nu a fost diminuat. El a subliniat  fondarea Jocurilor Invictus pentru personalul de serviciu rănit. Și spune că a vrut timp pentru a demonstra că își poate face noua viață. Săptămâna aceasta, un prieten al prințului a declarat pentru Daily Telegraph că acesta este „hotărât” să-și păstreze titlurile militare. Și că va „lupta” pentru dreptul de a reprezenta Forțele Armate.

Ei au spus: „Munca sa militară este unul dintre cele mai importante lucruri pentru el. Desigur, vrea să păstreze titlurile. De asemenea, s-a sugerat că Harry dorea să petreacă „mai mult timp în Marea Britanie” pentru a-și îndeplini aceste angajamente. Inițial, el plănuise să se întoarcă cu regularitate în Marea Britanie înainte de pandemie. Dar prințul, în vârstă de 36 de ani, se va confrunta cu o opoziție puternică din partea Palatului.

A arătat clar că revizuirea de 12 luni a activităților lui Harry și Meghan a fost mai degrabă o „plasă de siguranță”. În cazul în care lucrurile nu le-ar fi ieșit mutarea, se puteau întoarce.

Asistenții de la Palat consideră că, cumpărând un conac american și asigurând tranzacții de mai multe milioane de lire cu Netflix și Spotify, Harry și Meghan nu intenționează în mod clar să sugereze că noua lor viață nu a ieșit cum și-au dorit. Ei cred că Harry trebuie acum să renunțe la titlurile sale militare ca parte a unei „retrageri curate”.

Sursa foto: Instagram

Strănepotul neștiut al Reginei Elisabeta II. De ce e fenomenal