De acum încolo cine primește amendă, nu mai este obligat să conteste sancțiunea doar pe raza unde contravenția a fost săvârșită, ci și la judecătoria de domiciliu a șoferului.
Legea 254/2023 care vizează modificarea Codului Rutier, a fost publicată în Monitorul Oficial și vorbește despre cum vor fi soluționate plângerile legate de contravențiile rutiere.
„Se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare”
„Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.
În epoca tehnologiei și a digitalizării, o asemenea normă nu poate fi decât binevenită, reducând cel puțin poluarea pricinuită de transportul unora dintre contravenienți înapoi la «locul faptei» pentru «dreapta judecat㻓, se arată în expunerea de motive a proiectului care s-a transformat în lege.
A apărut un nou semn de circulație
Șoferii români care vor pleca în Spania trebuie să fie cu băgare de seamă pentru că a apărut un nou semn de circulație. Este vorba de un indicator de avertizare, care are desenate două mașini și două săgeți încrucișate într-un triunghi.
Potrivit informațiilor oferite de Direcția Generală de Trafic, semnul, care poartă denumirea de P-35 avertizează asupra pericolului „apropierii unei secțiuni între o confluență și o bifurcație în care vehiculele efectuează diferite mișcări de schimbare a benzii, care le traversează traiectoriile și cresc astfel riscul de coliziuni”.
Alt semn de circulație îi încurcă pe șoferii care circulă în Germania
De asemenea, a mai apărut un alt semn de circulație în alte țări, iar șoferii sunt bulversați. Mai mult, cine nu cunoaște semnificația, se poate trezi cu amenzi usturătoare. Șoferii care circulă în Germania s-au lovit de un semn alb negru cu o mașină tăiate în jumătate. Acest semn va fi văzut când căutați un loc de parcare și reprezintă loc de parcare pentru vehiculele de tip car-sharing.
De exemplu, cei care circulă pe drumurile din Germania trebuie să fie atenți la semnul alb-negru cu o mașină tăiată în jumătate. Deși se poate vedea de peste 3 ani, semnul acesta încă este necunoscut pentru o mulțime de șoferi, potrivit Gandul.
Acest semn va putea fi văzut, cu precădere, atunci când cauți un loc de parcare. Însă, sub nicio formă nu parca în acea zonă. Semnul reprezintă loc de parcare pentru vehiculele de tip car-sharing.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook