O nouă teorie în cazul tragediei de pe platourile filmului Rust. De ce Alec Baldwin ar fi fost scos țap ispășitor

O nouă teorie în cazul tragediei de pe platourile filmului Rust. De ce Alec Baldwin ar fi fost scos țap ispășitor
Fratele mai mic al lui Alec Baldwin, Daniel, lansează o teorie explozivă cu privire la tragedia în care a fost implicat actorul pe platourile de filmare ale westernului Rust. Acesta a susținut că actorul a fost făcut țap ispășitor deoarece are opinii politice „foarte ferme”.

Daniel Baldwin a apărut luni la The Domenick Nati Show, care a fost transmis în direct pe Instagram. În timpul emisiunii, Daniel, în vârstă de 61 de ani, a insistat că, în ciuda morții directorului de imagine Halyna Hutchins din „mâna” bătrânului Baldwin, „Alec nu are nicio vină în asta”.

Fratele mai mic spune că incidentul se datorează  „protocoalelor eșuate” din vina altora de pe platoul de filmare. Rust este un western cu buget redus pe care Alec, în vârstă de 63 de ani, îl joacă și îl produce.

„Alec este atacat din cauza… opiniilor sale politice”, a spus mai tânărul frate Baldwin, conform Daily Mail. El a arătat spre armurier, Hannah Gutierrez-Reed, care ar fi încărcat arma – cu muniție reală în loc de gloanțe oarbe.

Daniel (foto) a mai remarcat că arma a fost apoi ridicată de directorul asistent, Dave Halls, care a anunțat că revolverul este „rece”, semnalând distribuției și echipajului că a fost martor și a aprobat că pistolul este sigur pentru a trage la fața locului. Asistentul director i-a înmânat apoi arma lui Alec pentru a o folosi la fața locului, conform raportului poliției.

„O serie de protocoale care au fost făcute cunoscute publicului în acest caz îl exonerează pe Alec de orice responsabilitate”, a mai spus Daniel pentru Nati Show. El a continuat: „Alec este zdrobit de asta. Adică o iubea pe această femeie. Îi plăcea ceea ce făcea. Și se simte îngrozitor că a avut loc acest accident îngrozitor. Dar nu își asumă nicio responsabilitate pentru toate acestea”.

Daniel Baldwin crede că fratele său e linșat din cauza opiniilor politice

Daniel crede că fratele său este atacat pentru acest omor din cauza părerilor sale politice „ferme”. „Alec are un nume, (…) are opinie și este puternic și are păreri ferme asupra anumitor lucruri, iar acei oameni care nu-l plac vor profita de el”, a mai arătat fratele actorului Alec Baldwin.

Daniel Baldwin a amintit că fratele său este foarte vocal cu privire la opiniile sale, inclusiv privind controlul armelor. Acesta a apelat adesea la rețelele de socializare pentru a-și împărtăși opiniile. Timp de câțiva ani, Alec l-a parodiat pe președintele Donald Trump în Saturday Night Live, fapt pentru care a primit reacții de la Trump, asociații și susținătorii săi.

În 2018, Alec s-a alăturat Asociației No Rifle (NoRA), o coaliție de celebrități care urmărește să dezvăluie presupusa legătură dintre Asociația Națională a Armelor (NRA) și guvernul american. Grupul a lucrat pentru a încuraja înregistrarea alegătorilor, demonstrațiile și boicoturile pentru a diminua puterea ANR. „Al doilea amendament nu este un card de credit moral care îți cumpără toate armele pe care le dorești. Acea lege trebuie regândită”, a scris, pe Twitter, actorul.

Reacție halucinantă din partea fostului președinte Donald Trump

După anunțarea tragediei mortale de pe platoul de filmare, conservatorii au profitat de șansa să comenteze știrile – inclusiv Candace Owens, care a numit împușcătura „justiție poetică”, și Donald Trump Jr., care a pus în vânzare un tricou cu un mesaj batjocoritor: „Pistolele nu omoară oameni, Alec Baldwin ucide oameni”.

Luni, colegul actor George Clooney a vorbit despre tragedie, spunând că este „nebunesc” și „enervant” faptul că pe platourile de filmare au fost aduse gloanțe reale, adăugând că nu a auzit niciodată termenul „pistol rece” folosit pentru a descrie o armă de foc care poate fi folosită în siguranță pe platoul de filmare.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail