Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă exotică și delicioasă: curry cu tofu și mango

O rețetă exotică și delicioasă: curry cu tofu și mango
Bucătăria indiană  ne învață să condimentăm și să abuzăm de mango. Acest fruct cremos și de un galben intens e bun nu doar ca desert, ci își în mâncăruri consistente.

Această rețetă de curry cu tofu și mango, aduce în farfurie bunătatea fiecărui ingredient. În plus, condimentele specific asiatice nu fac decât să îmbogățească și mai mult paleta gustului. Încercați, așadar, această rețetă de curry cu tofu și mango, un preparat 100% vegan, ideal și pentru zilele de post, dar și în otice moment al zilei în care aveți dispoziție pentru a testa o mâncare nouă.

Când vine vorba de mango, trebuie să știți că în 100 grame de fruct regăsim 60 de calorii, 0,82 grame de proteine, 0,38 grame de grăsime, 14,98 de grame de carbohidraţi (din care 13,66 de grame de zahăr) şi 1,6 grame de fibre, 36,4 mg de vitamina C, 54 micrograme de vitamina A şi 43 micrograme de acid folic. De asemenea, mai conţine vitamina B6, vitamina K, potasiu, calciu şi fier, precum şi antioxidanţi, cum ar fi zeaxantina şi betacaroten.

Ingrediente pentru curry cu tofu și mango

Sos: 1 mango copt, curățat de coajă și tăiat în bucățele

150 ml de apă

2 linguri de ulei

1 linguriță de semințe de chimen

1 linguriță de semințe de fenicul

1 baton de scorțișoară

3 căței de usturoi, tocați mărunt

1 inch de ghimbir, tocat mărunt

1 linguriță de coriandru măcinat

1/2 linguriță de chimen măcinat

1/2 linguriță de turmeric măcinat

1 1/2 linguriță de pudră de chili roșu

1 cutie (400 ml) de lapte de nucă de cocos neîndulcit

1 lingură de garam masala

sare după gust

125 g spanac

1 buchet mic de coriandru proaspăt, tocat grosier

1/2 – 1 lămâie verde, cu suc de lămâie

Ingrediente pentru tofu: 400 g tofu extra tare, presat* timp de 1-4 ore sau peste noapte și scurs

1 1/2 linguriță de ulei

1 linguriță de garam masala

1/2 linguriță de turmeric măcinat

2 linguri de amidon de porumb

sare după gust

Se acoperă cu: frunze de coriandru, iaurt vegan neîndulcit și semințe de nigella

Mod de preparare

Pasați pulpa de mango în blender. Separat, toate ingredienetel pentru sos ( fără lapte de cosos și  funze) se pun într-o tigaie și se rumenesc. Apoi adăugați piureul de mango, iar în final, laptele de cocos.  După câteva minute, adăugați spanacul și coriandrul și luați deoparte de pe flacăra aragazului.

Separat, tofu se taie cubulețe, se condimentează și se coace în cuptor, până ce bucățile se rumenesc.  În finală, încorporați tofu în sos și serviți cu orez basmati fiert sau naan, adpugând iaurt și restul toppingurilor, după gust.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre