Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată de quinoa în stil grecesc

Salată de quinoa în stil grecesc
Când spunem salată, ne referim la salate super gustoase, ușor de preparat, sățioase, pline, pline de multă savoare și textură.

Această salată de quinoa în stil grecesc îndeplinește toate condițiile. Conține crutoane de pitta și un dressing picant și plin de plante aromate. Această rețetă poate înlocui excelent un fel de mâncare principal. În plus, este foarte ușor de pregătit.

Amintim și faptul că grăunțele de quinoa sunt foarte utile sănătății. Ele nu conțin gluten, dar sunt sursă de proteină completă,  conțin multe fibre și cei 9 aminoacizi esențiali, necesari unei alimentații sănătoase.

O ceașcă de quinoa gătită (200 kcal) oferă 15% din doza zilnică recomandă de fier, 19% acid folic (important pentru femeile care vor să devină mame), 58% din doza recomandată de mangan, 30% din cea de magneziu, 28% de fosfor, dar și 5 g de fibre (care dau senzația de sațietate). În plus, quinoa conține vitaminele B1, B2, B6 și B9, precum și vitamina E.

Ingrediente pentru salată de quinoa în stil grecesc

250 g de quinoa fiartă

100 g de feta vegană (eu am folosit @violife_foods)

100g de castraveți

125 g de roșii

75g de măsline kalamata

3 linguri de pătrunjel tocat

Pentru dressing: 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 lingură de oțet de vin roșu

1 linguriță de oregano uscat

1 linguriță de muștar

Sare și piper

Pentru crutoane de pitta: 1 pâine pitta

1 linguriță de ulei de măsline

Oregano uscat

Sare

Mod de preparare

Se taie feta în cubulețe, se taie roșiile în patru și se taie măslinele în două. Se taie ceapa în felii subțiri. Se taie castravetele în rondele subțiri și apoi se taie în patru fiecare rondele. Adăugați quinoa într-un bol mare. Adăugați roșiile, măslinele, castraveții, ceapa feta și pătrunjelul. Se condimentează bine cu sare și piper și se amestecă totul.

Preîncălziți cuptorul sau friteuza cu aer la 200ºC. Ungeți pitta pe ambele părți cu ulei și presărați sare și oregano. Rupeți grosier în bucăți mici. Întindeți-le pe o tavă de copt tapetată sau puneți-le în friteuza cu aer și coaceți-le timp de 3-5 minute sau până când devin crocante și aurii pe margini. Se vor mai crocanta puțin pe măsură ce se răcesc.

Adăugați toate ingredientele pentru dressing într-un castron mic și amestecați-le bine. Se toarnă dressingul peste bolul de salată și se acoperă cu crutoane de pitta.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre