Salata pentru super imunitate. Conține quinoa și broccoli crud

Salata pentru super imunitate. Conține quinoa și broccoli crud
Primăvara este sezonul salatelor și este bine să parcurgem această cură de detoxifiere. Mai ales folosind plante care acum apar.

Anumite vegetale ar trebui să facă parte din meniul săptămânal, pentru calitățile nutritive. Este și cazul broccoli-ului și al semințelor de quinoa.

Trebuie să știți că semințele de quinoa nu conțin gluten. Ele sunt sursă de proteină completă,  conțin multe fibre și cei 9 aminoacizi esențiali, necesari unei alimentații sănătoase. O ceașcă de quinoa gătită (200 kcal) oferă 15% din doza zilnică recomandă de fier, 19% acid folic (important pentru femeile care vor să devină mame), 58% din doza recomandată de mangan, 30% din cea de magneziu, 28% de fosfor, dar și 5 g de fibre (care dau senzația de sațietate). În plus, quinoa conține vitaminele B1, B2, B6 și B9, precum și vitamina E.

Iată de ce trebuie să consumați și broccoli

Chiar dacă în cultura populară, broccoli este adesea considerată una dintre cele mai puțin plăcute legume, trebuie să știți că un consum regulat este o armă excelentă împotriva stresului. Broccoli conţine amidon, fosfor, magneziu, zinc, mangan, sulf, vitaminele C, B1, B2, B5, B6, PP, E, K şi provitamina A. Broccoli este o sursă bogată şi de componenţi minerali – în special potasiu, acid folic, fier, beta-caroten şi sunt compuşi de sulf – ceea ce face din această plantă o adevărată bombă de vitamine şi minerale.

Ingrediente pentru Salata super verde

* 1 pungă de 250 g de quinoa roșie și albă gătită.

* 1 castravete, tăiat mărunt

* 100 g de buchețele de broccoli crude tăiate mărunt

* 70 g de pătrunjel cu frunze plate, tocat mărunt

* 15 g de mentă, tocată

* 4 cepe de primăvară, tăiate mărunt

* sucul de la 1 lămâie verde

* 40 ml ulei de măsline

* 1 ardei iute verde, tocat mărunt (opțional)

* Sare

Mod de preparare Salata super verde

Într-un bol mare, adăugați quinoa, castravetele, broccoli, menta, pătrunjelul, ceapa și ardeiul iute – toate acestea din urmă tocate mărunt. Amestecați bine, adăugați uleiul de măsline, sucul de lime, apoi gustați și ajustați condimentele dacă este necesar. Acoperiți și dați la frigider până când sunteți gata să serviți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MADE FOR SHARING (@gayanefood)