O rețetă simplă cu care puteți înlocui pasca: Crostata cu ricotta și mascarpone

O rețetă simplă cu care puteți înlocui pasca: Crostata cu ricotta și mascarpone
Probabil că este una dintre cele mai gustoase tarte pe care le-ai mâncat vreodată. Se prepară rapid și se topește în gură!

Dacă nu vreți să vă complicați prea mult cu pasca tradițională de Paști, această rețetă de crostata  vine la fix. La prima vedere nu e prea diferită de pască. Conține un blat și o umplutură pe bază de brânză, doar că în loc de aceasta se folosesc două tipuri aparte, între care una cremoasă. Va rezulta o prăjitură mult mai aerată și ușoară.

Ca și timp de prăjitură, crostata poate fi tradusă prin tartă. Numele vinde de la crusta de tartă în care se „construiește” prăjitura. Este un preparat specific Italiei, mai ales zonelor Napoli și Lombardia. Acesta se prepară cu tot felul de umpluturi. Astăzi, pentru că se apropie paștele, vă  dăm rețeta pentru crostata cu ricotta și mascarpone, o varianta mai light pentru tradiționala pască.

Ingrediente pentru crostata cu ricotta și mascarpone

Pentru aluat fără unt: 180 g făină 00

1 ou

50 g ulei

50 g zahăr

1 linguriță de praf de copt

1 pachet de zahăr vanilinat sau esență de vanilie

coajă rasă de lămâie, după gust (opțional)

Pentru umplutură: 250 g de brânză mascarpone

50 g zahăr

1 gălbenuș

110 g ricotta (proaspătă, bine scursă)

vanilie după gust

Pentru decor: zahăr pudră

Mod de preparare

Brânză ricotta se amestecă cu zahărul și cu vanilia. După ce s-a omogenizat se adaugă gălbenușul de ou și se amestecă în continuare. După aceea încorporați crema mascarpone.

Separat se prepară crostata, amestecând uleiul cu zahărul, cu oul și cu făină. La final adăugați praf de copt și frământați bine. Dacă ați optat pentru această aromă, puneți și coaja rasă de lămâie. Întindeți aluatul pentru crostata într-o tavă de tartă, pe care apoi o înțepați cu furculița. Decupați marginile, să nu depășească tava. Umpleți apoi cu crema preparată mai sus cu ricotta și mascarpone.

Din marginile rămase, decupați benzi pe care le așezați, pentru decor deasupra. Tarta se coace în cuptorul preîncălzit până ce benzile decorative se rumenesc. Puteți face și testul scobitorii. Crostata cu ricotta și mascarpone se servește după ec s-a răcit, acoperită cu zahăr pudră.

Sursa: Instagram