Simona Ionescu / Redactor Șef

Oana Cuzino, sfaturi importante pentru părinți. Cum să-ți hrănești copilul și ce trebuie să conțină pachețelul pentru școală

Oana Cuzino, sfaturi importante pentru părinți. Cum să-ți hrănești copilul și ce trebuie să conțină pachețelul pentru școală
Cum îi determinați pe cei mici să aibă o alimentație sănătoasă? Oana Cuzino vă sare în ajutor cu lucruri pe care nu le știați.

Pentru ca cei mici să aibă o dietă sănătoasă care să le asigure un sistem imunitar fără probleme, e nevoie de câteva schimbări. Iată ce spune Oana Cuzino.

Oana Cuzino, sfaturi importante pentru părinți. Cum să-ți hrănești copilul și ce trebuie să conțină pachețelul pentru școală

Din nefericire, în ultima perioadă, copiii se confruntă cu o mare problemă: obezitatea. Cu această maladie nu e glumit, iar pentru a nu se ajunge într-o situație care uneori nu mai poate fi ținută sub control, sfaturile medicului Oana Cuzino vă sunt de mare ajutor.

Aceasta le recomandă părinților și bunicilor să pună cât mai mult accent pe concepul de slow food, mai ales când copiii sunt mici și încă nu au descoperit gustul alimentelor ambalate.

“Ciorbele și supele gătite sunt cele mai bune exemple de hrană necesară copilului mic, de grădiniță și chiar școlar. Sunt delicoase, complete, asigură necesarul de fibre, minerale și chiar vitamine, grăsimi și proteine”, spune Oana Cuzino.

Dulciuri, doar la ocazii speciale

Sigur că și preferatele celor mici, dulciurile, sunt acceptate, însă doar la ocazii speciale, niciodată zilnic. Asta pentru că cei mici trebuie învățați cu gustările dulci și sănătoase, iar cele mai indicate sunt fructele proaspete. “Daca micuții nu optează din proprie inițiativă pentru un măr, caisă, prună sau o pară, trebuie să preluăm noi controlul.

Îi convingem mai ușor când i le oferim feliate cat mai simpatic și cât mai ușor de mâncat. Părinții și bunicii trebuie să nu cadă în capcana acordării de recompense dulci copiilor pentru că îi condiționează psihologic și pun bazele dezechilibrelor alimentare pe fond alimentar tip bulimie- anorexi”, susține Oana.

O atenție sporită trebuie acordată hidratării

Hidratarea este o altă mare problemă cu care se confruntă părinții. În afară de apă, cei mici trebuie să consume ceaiuri, lapte, dar și supe, fructe și legume proaspete. Un nu hotărât sucurilor acidulate și prea dulci. Cât privește pachețelul pentru școală acesta trebuie să fie cât mai echilibrat.

E important să conțină alimente bogate în fibre, dar și vitamine, proteine, acizi grași și grăsimi de care are nevoie micuțul pentru a crește sănătos. Foarte bună este pâinea integrală, alături de unt, somon afumat, piept, de pui, ou fiert tăiat felii, ardei gras, roșii. Nu lăsați copilul să plece la școală fără o sticluță cu apă și un fruct.

Sursă foto: miculrinocer

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre