Oana Roman în lacrimi. Imagini emoționante cu Mioara Roman. Suferă de o boală chinuitoare, incurabilă

Oana Roman în lacrimi. Imagini emoționante cu Mioara Roman. Suferă de o boală chinuitoare, incurabilă
E foarte greu, ca și copil, să îți vezi părinții neputincioși, și asta la orice vârstă. Fiica fostului premier Petre Roman trece prin momente dramatice cu mama sa.

Oana Roman este în lacrimi și le-a produs lacrimi și multora dintre cei care o urmăresc pe rețelele sociale. Ea a distribuit imagini pline de emoție cu mama sa, Mioara Roman. „Mama. Azi am venit la ea. E coafată proaspăt și are manichiura făcută azi. E chiar îngrijită exemplar. Am întrebat-o ce face și mi-a zis: fac foarte bine”, a dezvăluit Oana Roman, într-o postare pe Instagram.

Oana Roman, cu ochii în lacrimi: mama sa suferă de o boală cruntă

Mama Oanei Roman este internată, de luni bune, într-o unitate privată de îngrijire, aceasta fiind bolnavă și având nevoie de îngrijiri zilnice și  atenție specială.

„Am primit foarte foarte multe mesaje de la voi în urma story-ului pe care l-am făcut cu mama în care mi-ați spus, unii, că v-a venit să plângeți sau că v-ați emoționat foarte mult. Au fost alții care m-ați criticat și este normal  să existe și oameni care să critice și oameni care să nu înțeleagă, pentru că ei nu au fost într-o astfel de situație și le doresc din tot sufletul să nu fie niciodată într-o astfel de situație.

Eu sunt foarte foarte mulțumită de faptul că știu că mama primește cele mai bune îngrijiri posibile având în vedere starea ei de sănătate.  Ea are nevoie zilnic, în permanență, de îngrijire, de monitorizare de diverse proceduri și tratamente: kinetoterapie, masaj, medicamente și așa mai departe. Timp de 10 zile în fiecare lună face e un tratament cu un medicament care se face doar cu perfuzie. În fiecare zi trebuie să facă kinetoterapie și masaj pentru că are o pareză la o mână  pe care nici nu o mai poate folosi.

Și pentru că nu-și mai poate folosi deloc mâna trebuie să fie ajutată practic în toate activitățile pe care le face. Această kinetoterapie trebuie făcută zilnic și acolo este o persoană care zilnic îi face aceste proceduri. Aceste lucruri acasă sunt absolut imposibil de făcut așa cum trebuie și de aceea ea este acolo”, a dezvăluit Oana Roman.

Mioara Roman petrece timp cu fiica ei o dată la două zile

Fiica Mioarei Roman a mai spus că își vizitează mama foarte des. „Eu personal merg practic o zi da, o zi nu, în zilele în care nu sunt plecată. În zilele în care nu are perfuzii și este okay și se simte bine, mergem la coafor mergem să bem o cafea sau vine acasă jumătate de zi sau mai multe ore să stea cu noi. Dar altfel ea necesită niște îngrijiri pe care nu le poate realiza decât personalul calificat. De specialitate.

Ideea că hai luăm o femeie acasă nu este okay pentru că o femeie care doar gătește sau, mă rog, o ajută să se schimbe, nu e suficient. În condiția ei, ea are nevoie de persoane care să aibă competențe să știe să facă proceduri și anumite lucruri iar acasă este foarte greu și starea ei se înrăutățește. Vă spun toate lucrurile astea nu ca să mă justific, ci ca să dau un exemplu pentru că este un subiect tabu în România.

Trebuie să înțelegeți că în momentul în care te afli într-o astfel de situație trebuie să faci tot ce este mai bine ca persoanei dragi să îi fie bine. Sunt conștientă că nu foarte multă lume își permite, financiar vorbind, astfel de servicii, dar trebuie să vă gândiți că pentru ei, pentru oameni aflați în situația aceasta, poate să fie un chin dacă nu sunt îngrijiți exemplar”, a mai dezvăluit Oana Roman, pe Instagram.

 

 

Recomandarile noastre