Obiectul din bucătărie pe care trebuie să-l arunci la gunoi urgent! Toată lumea îl folosește însă abia acum s-a descoperit cât de toxic este – în special pentru copii!

Obiectul din bucătărie pe care trebuie să-l arunci la gunoi urgent! Toată lumea îl folosește însă abia acum s-a descoperit cât de toxic este – în special pentru copii!
Prezent în aproape orice obiect din jurul nostru, dar și în unele preparate culinare, specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește folosirea aluminiului. Ne poate distruge sănătatea grav.

Este prezent nu doar în industria construcțiilor sau transporturi, ci și în industria agroalimentară, ambalaje, produse farmaceutice, chirurgie, produse cosmetice și, din păcate, și în tratarea apei pe care o consumăm. Oamenii de știință vă sfătuiesc să eliminați cât mai repede aluminiul din viața voastră. Un prim pas ar fi să aruncați cât mai repede ustensile, tacâmuri și recipiente care sunt confecționate din acest element.

Nu mai ambalați alimentele în folii de aluminiu

Scăpați de obiceiul de a mai ambala alimente în staniol sau folii de aluminiu. De asemenea, nu mai cumpărați conserve, bere și băuturi răcoritoare la cutie.

Care sunt simptomele ce ar trebui să vă dea de gândit

Principalele simptome care trebuie să vă îngrijoreze sunt durerile musculare, o stare de slăbiciune accentuată, dureri la nivelul oaselor, anemie, apariția problemelor digestive. De asemenea, prezența aluminiului în organism împiedică absorbția optim a fierului și poate să apară insuficiența renală. Vă puteți trezi și cu dureri de cap, dereglări ale somnului, nervozitate, stări de confuzie, labilitate emoțională și pierdere a capacității de concentrare și chiar pierderi de memorie.

Aluminiul atacă inima

Conform informațiilor oferite de profesorul Chris Exley de la Universitatea din Keele, expert recunoscut în studiul aluminiului, acest metal se găsește și în prăjituri și biscuiți. Și, din nefericire, chiar și în bomboanele care conțin coloranți alimentari. Dar și băuturi ambalate, precum cacaua, ceaiul sau berea, dar și unele sortimente de vinuri și băuturi răcoritoare.

Nu în ultimul rând, specialiștii spun că se găsește aluminiu și în laptele praf pentru bebeluși, de multe ori în proporții mari. De aici și până la apariția problemelor la creierul bebelușilor nu mai e decât un pas. Oamenii de știință avertizează că excesul de aluminiu se va depozita nu doar în țesuturi, ci și în nervi, creier, oase, ficat, inimă, splină și mușchi.

Recomandarile noastre