Numărul cazurilor de îmbolnăvire la nivel mondial a crescut foarte mult. Pe 17 septembrie, numărul de cazuri de îmbolnăvite s-a apropiat de 30 de milionae, iar cel al deceselor este aproape un million de persoane.

Avertisment din partea Organizației Mondiale a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici. Doar măsurile de protecţie şi un vaccin pot ajuta. Numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult, scrie stiriletvr.ro.

Dr. Mike Ryan (foto), director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic ”este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19”.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dvs. de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri a numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

Zonele cu cele mai multe cazuri sunt în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state ale Statelor Unite.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp