Omul de la Meteo cel mai îndrăgit: ”Am avut 800 de grame la naștere, cât o lingură eram”

Omul de la Meteo cel mai îndrăgit: ”Am avut 800 de grame la naștere, cât o lingură eram”
A ajuns să prezinte meteo pentru că era șomer. Însă, destinul lui a fost altul. De la un bebeluș de 800 de grame, a devenit cel mai iubit ”meteorolog”. Nu pleacă nimeni de acasă până nu le spune el cum va fi vremea.

Acum în vârstă de 58 de ani, îndrăgitul prezentator de meteo a ajuns să aibă acest rol, în mod neașteptat. A făcut dezvăluiri, despre detaliile rămase în culise, în legătură cu jobul de la postul de televiziune.

”Am avut 800 de grame la naștere, cât o lingură eram”

Florin Busuioc este una dintre cele mai îndrăgițe vedete de la PRO TV. Când a făcut infarct (noiembrie 2018), toată țara a stat cu sufletul la gură să afle vești bune despre el. Nu îi place să vorbească despre viața personală, dar a povestit Andreei Esca, la Radio Europa FM, câte ceva despre el.

Busu a povestit despre copilăria sa şi despre familie. ”Eu am avut 800 de grame la naștere, cât o lingură eram. Tanti Moriko, o vecină, când m-a văzut a spus: «No, lasă, domnule Busuioc, că poate facem un om din el»”, a spus amuzat Florin Busuioc, scrie evz.ro. A avut o copilărie frumoasă, dar îl necăjea că era prea scund. A încercat mai multe sporturi și asta ”l-a salvat”.

Florin Busuioc, o copilărie frumoasă

Tatăl lui Florin era originar din Cluj și s-a stabilit în Hunedoara, îndrăgostit de Catinca după ce a auzit-o cântând. ”Sunt al lui Busuioc din Cluj și al Catincăi Spătaru din Moldova, sat Șoimărești, cu o bunică născută și ea în Moldova și un bunic care a fost bas la Opera din Cluj. Am o soră minunată, care se numește Raluca. Tata era cel mai bun «spuitor» de bancuri și un pokerist vicios. Juca poker pe bani, venea și cu 80 de bani acasă. Mama nu se supăra, știa că are această plăcere și îl lăsa în pace. El era regizor la Teatrul Popular, a fost și directorul Clubului Siderurgist, era prieten foarte bun cu Florin Piersic, Jean Constantin. A avut o istorie, însă la un moment dat s-a rupt de această poveste boemă și a cunoscut-o pe mama, care cânta în corul combinatului de  la Hunedoara. A cunoscut-o și a rămas acolo. El venise pentru un spectacol în Hunedoara, apoi s-a angajat acolo”, a povestit Busu.

Florin Busuioc la 20 de ani, pe când era student

Cum a ajuns Florin Busuioc să prezinte Meteo la Pro TV

Îndrăgitul prezentator de Meteo de la PRO TV a ajuns să aibă acest job în mod neașteptat. A făcut dezvăluiri, despre detaliile rămase în culise, în legătură cu jobul de la postul de televiziune.

“Sincer? Eu la Meteo am ajuns pentru că nu mai aveam nimic de lucru. Nu mai exista nici un proiect pentru mine. Mi-am luat concediu fără plată. Eu mă mutasem de la teatru cu carte de muncă în Pro. Şi neavând proiect, mi se plătea pe cartea de muncă ce rămânea, un salariu minimal acolo, nu conta. Şi ca să nu avem o problemă, să trebuiască să plec sau să îi oblig cumva să se gândească”, a povestit Busu într-un interviu mai vechi.

”A venit cineva care mi-a propus şi am zis de ce nu? Şi din «Cenuşăreasa programelor», ca să zic aşa, am reuşit să demonstrez că orice faci, dacă faci bine, poate fi de top. Nu contează ce program ai pe mână, nu contează ce ţi s-a dat de făcut, contează doar să faci bine, să te implici suficient şi să-ţi facă mare plăcere să faci asta. Pentru că, dacă consideri tu din start că e o prostie că ţi s-a dat Meteo pe mână şi că e aşa, ceva de avarie, nu o să faci niciodată nimic”, a povestit Busu.


Paul McCartney, apariție de senzație la 78 de ani. Cum s-a pozat cântărețul

Recomandarile noastre