Creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, a obligat autoritățile din județul Cluj să ia măsuri extreme în week-end-ul care a trecut.

Două localităţi, Sic și Săvădisla, au intrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică în carantină totală. Într-una dintre comune, s-au înregistrat peste 13 cazuri la mia de locuitori. În cealaltă, zeci de persoane care au participat la un botez s-au infectat de la un lăutar confirmat cu noul coronavirus. Toate persoanele care intră în localitățile menționate, sau cele care ies din ele, trebuie să completeze declarație pe proprie răspundere.

Orban: „autoritățile au în vedere noi restricții”

Amintim că premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că autoritățile au în vedere noi restricții pentru a limita răspândirea virusului. Acesta a admis că se ia în calcul inclusiv posibilitatea restricționării circulației pe timp de noapte, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Duminică, 25 octombrie, Ludovic Orban a revenit cu noi declarații. Acesta a fost întrebat de jurnaliști despre reintroducerea declarației. „Nu vă grăbiți! Deocamdată, suntem în evaluarea eficienței măsurilor care sunt în vigoare la depășirea diferitelor praguri. Abordarea noastră ține cont de nivelul de răspândire în comunitatea locală, deci sunt măsuri luate la nivel local, cele mai multe dintre ele. Sigur că ele au aplicabilitate generală, dar se aplică local, în funcție de depășirea pragului”, a explicat premierul.

Declarația pe propria răspundere a fost momentan reintrodusă în cele două comune din județul Cluj, după ce a fost instaurată carantina totală din cauza numărului ridicat de noi îmbolnăviri.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Exclusiv. Smiley a început testele… de tată. E șocant ce face

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri