Orez cu pui și legume. O mâncare ușoară și pentru diabetici

Orez cu pui și legume. O mâncare ușoară și pentru diabetici
Chef Nicolai Tand este un maestru al rețetelor pe care foarte ușor le putem prepara și acasă.

Nu trebuie să fii maestru bucătar ca să poți prepara acest Orez cu pui și legume, după rețeta lui chef Nicolai Tand. Sunt câteva ingrediente. Iar modul de pregătire e simplu și logic. În plus, acest fel de mâncare este ușor și recomandat inclusiv în diete. Orezul este digerat mult mai ușor de organism decât alți carbohidrați. În plus, combinația e ideală pentru a avea o masă de prânz sănătoasă și echilibrată nutrițional.

Ingrediente pentru rețeta de Orez cu pui și legume:

200 gr orez

1 ceapă

1 ardei

2-3 roșii

200 gr ciuperci

400 gr friptură de pui

ouă

sare și piper

Rețetă de orez cu pui și legume – Mod de preparare

Se fierbe orezul al dente, în modul clasic. Adică se pune la fiert o porție de orez în treio porții de apă. Ciupercile se trag la tigaie în puțin unt cu ulei, iar friptura de pui se presupune că o avem deja pregătită anterior. Se rupe în fâșii. Roșiile, ceapa și ardeiul se toacă mărunt, ca pentru salată.

Ouăle se pregătesc poșate. Se pune un vas cu apă la fiert, se adaugă sare și oțet, iar în momentul când începe să fiarbă, se creează un vârtej în apă, cu o lingură și se pune acolo,câte un ou deja spart într-o ceașcă. Se lasă să fiarbă doar până se coagulează albușul.

Practic acest fel de mâncare constă în asamblarea ingredientelor. Mai întâi se pune în farfurie orezul, deasupra vin legumele și varza, apoi oul poșat și carnea de pui. Oul se crestează, astfel încât gălbenușul să curgă.

Sursa: Chefi la cuțite