Simona Ionescu / Redactor Șef

Orezul, un ingredient minune. Cum îl folosim pentru păr

Orezul, un ingredient minune. Cum îl folosim pentru păr
Culturile asiatice culeg de mult timp orez și chiar consideră că este un simbol al „femeilor și fertilității”. Dar puterile acestui ingredient depășesc nutriția.

Orezul, un ingredient minune. Cercetătorii au descoperit că femeile din Asia folosesc apa de orez pentru tratamente ale părului de secole. Și chiar dacă femeile occidentale „întârzie puțin la petrecere”, acum se bucură și de tratamentul orezului magic pe păr.

Avantajele utilizării apei de orez pe păr

Orezul un ingredient minune. Apa de orez este plină de antioxidanți, minerale, vitamine B și E și aminoacizi, care, împreună, sună ca o combinație divină pentru menținerea frumuseții noastre.

Acest amestec vă poate îmbunătăți sănătatea părului. Crește elasticitatea, îmbunătățește strălucirea, netezește părul încurcat, favorizează creșterea părului. Multe femei au încercat apa de orez pe păr, iar unele rezultate sunt evidente, chiar și după prima utilizare.

Cum facem tratamentul

Procesul de clătire este foarte asemănător cu același ca la orice mască de păr. Este ușor, dar necesită ceva timp. 

Începeți prin a face amestecul. Mai întâi, clătiți o jumătate de cană de orez nefiert, așezați-l într-un castron și înmuiați-l în 2-3 căni de apă timp de 30 de minute. 

Strecurați apa într-un vas curat și treceți la duș. Fă-ți rutina obișnuită de șampon, apoi toarnă apă de orez peste tot părul tău. Masează-l pe scalp și lasă-l timp de 20 de minute. La final, clătește cu apă caldă și gata!

Un studiu a confirmat că apa de orez încetinește îmbătrânirea pielii. Reduce formarea de riduri noi și netezește liniile fine existente. În plus, luminează tenul. Îl puteți folosi ca toner după curățare sau pur și simplu spălându-vă fața cu el.

Ai folosit vreodată apă de orez în rutina ta? Cunoașteți alte metode de frumusețe neconvenționale?

Prazul bun în mâncare și la înțepături de insecte. Leguma medicament

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre