Orez cu pui și legume, rețeta lui chef Nicolai Tand

Orez cu pui și legume, rețeta lui chef Nicolai Tand
Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest preparat și nici prea complex nu este. Sunt ingrediente simple, pe care, cu siguranță, le folosiți și la alte preparate.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestei delicioase rețete pregătite de Nicolai Tand, orez cu pui și legume. Așa cum deja ne-a obișnuit, chef Nicolai Tand prepară în cadrul îndrăgitului matinal Super Neatza, mai multe rețete delicioase și hrănitoare. Într-una din edițiile trecute, el a pregătit o rețetă de orez cu pui și legume. Carnea de pui este, de departe, cea mai consumată carne în  lume. E ușoară, nu este grasă, precum alte cărnuri și se gătește foare repede.

Pe de altă parte, orezul este și el în alimentația oamenilor de pretutindeni, foarte des prezent. Și pilaful este simplu de gătit, iar cu puțină inspirație, rezultatul este senzațional.

Ingrediente pentru rețeta de orez cu pui și legume

200 gr orez

1 ceapă

1 ardei

2-3 roșii

200 gr ciuperci

400 gr friptură de pui

ouă

sare și piper

Rețetă de orez cu pui și legume – Mod de preparare

Se fierbe orezul al dente, în modul clasic. Boabele se pun la fiert în raport de doă porții de apă la una de orez. Apoi se lasă la fiert, la foc mediu – mic, până când apa începe să se evapore. Ciupercile se trag la tigaie în puțin unt cu ulei, iar friptura de pui se presupune că o avem deja pregătită anterior. Aceasta se rupe în fâșii. Practic, rețeta de orez cu pui și legume e recomandată pentru a „salva” o friptură rămas ă din ziua anterioară. Roșiile, ceapa și ardeiul se toacă mărunt, ca pentru o salată.

Ouăle se pregătesc poșate. Se pune un vas cu apă la fiert, se adaugă sare și oțet, iar în momentul când începe să fiarbă, se creează un vârtej în apă, cu o lingură și se pune acolo,câte un ou deja spart într-o ceașcă. Se lasă să fiarbă doar până se coagulează albușul.

Sursa: Antena 1 / Super Neatza

Sursa foto: Bucataras.ro