Tăiței cu varză și pesmet, mâncarea după care clujenii sunt înnebuniți. Rețeta lui chef Nicolai Tand

Tăiței cu varză și pesmet, mâncarea după care clujenii sunt înnebuniți. Rețeta lui chef Nicolai Tand
Într-o ediție mai veche de la Super Neatza, Chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă absolut delicioasă de tăiței cu varză și pesmet.

Așa cum deja ne-a obișnuit, chef Nicolai Tand prepară în cadrul îndrăgitului matinal Super Neatza, rețete delicioase și hrănitoare. El a pregătit o rețetă cu specific zonei clujene cu varza, paste și carne tocată. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acestei rețete fabuloase de tăiței cu varză și pesmet.

Ingrediente pentru rețeta de Tăiței cu varză și pesmet

1 varză proaspătă

2 cepe

50 ml ulei

150 gr tăiței

250 gr carne tocată

50 gr orez

150 gr pastă de roșii

50 gr pesmet

15-20 gr unt

50 gr parmezan

sare și piper

Tăiței cu varză și pesmet  – Mod de preparare

Pentru această rețetă se prepară mai întâi varză călită cu o ceapă și puțin ulei, după cel mai clasic mod. Se toacă varza fideluță, sau se dă pe răzătoarea mandolină și se presară cu sare și piper. Se amestecă bine și se lasă la odihnit până se călește ceapa în ulei încins. Varza se scurge bine și se călește în uleiul cu ceapă. Practic este exact modul de preparare al unei rețete simple de varză călită.

Între timp, separat, se fierbe orezul și se trag la tigaie carnea tocată cu o ceapă tocată, în ulei. Se asezonează bine cu sare și piper. Când carnea este pătrunsă, se adaugă pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă câteva minute, pentru ca ingredintele să se combine bine și aromele să se întrepătrundă.

Într-un alt vas, tăițeii se fierb în apă cu sare. Separat, pesmetul se trage la tigaie în puțin unt topit. Pentru a finaliza rețeta de tăiței cu varză și pesmet, toate aceste preparate se asamblează în straturi, în timpul servirii, ca la rețeta de varză a la Cluj. Se începe cu un strat de varză, peste care puneți carnea și apoi tăițeii. Apoi se repetă algoritmul până la finalizarea ingredientelor. În final, pesmetul se presară deasupra, la fel și parmezanul răzuit.

Sursa: Antena 1 / Super Neatza