Orient Express  – cea mai frumoasă și luxoasă călătorie cu trenul din lume

Orient Express  – cea mai frumoasă și luxoasă călătorie cu trenul din lume
Orient Express reprezintă o incursiune în trecut, o călătorie fabuloasă pe șine în lux total, cu rute care merg de la Paris la Londra și de la Paris la Veneția. Iată prețurile și traseul unei reverii cu ochii deschiși!

Sunteți gata să plecați într-o călătorie de vis?  Orient Express vă aruncă direct în trecut, în anii 20 și 30, în epoca celui mai nestăpânit lux. Urmează o călătorie fabuloasă cu trenul, care vă permite să vizitați câteva mari capitale europene și să savurați delicatesele gătite de bucătari de renume mondial.

Tot ce trebuie să știți despre trenul Orient Express

Experiența Orient Express amintește foarte mult de o călătorie la bordul unei nave mari, dar pe șine. dragostea pentru viața bună și rafinamentul fac diferența. Un detaliu este valabil pentru toată lumea: costul unei suite pentru două persoane pe ruta Paris-Istanbul, cea clasică, în care amintește de traseul istoric al liniei, se apropie de 15.000 de euro.

Pentru a restaura trenul de lux care au inspirat-o pe Agatha Christie a fost folosită “Compagnie Internationale des Wagon-Lits” o companie care s-a ocupat de restaurarea și reorganizarea vagoanelor, toate evocând atmosfera retro, dar dotate cu tot confortul conectat la modern. În plus, selecția de personal a mizat pe oameni cu înaltă calificare, capabili să vorbească fluent două până la patru limbi, inclusiv italiană.

Punctul forte al „noului” Orient Express este bucataria „table d’hoste”, cu cine cu trei și patru feluri de mâncare, mic dejun și ceai de după-amiază, toate preparate cu materii prime de o calitate excepțională.

Veneția – Simplon Orient Express

Legendarul tren de lux este activ din 1883 – de fapt – pe ruta dintre Paris, Viena și Constantinopolul de atunci.  Secțiunea italiană este în funcțiune din 1919, după deschiderea tunelului Simplon.  De atunci a fost posibil să se conecteze capitala Franței și tot nordul Franței cu Atena și Istanbulul prin Munchen, Viena, Milano, Veneția, Trieste, Budapesta și București, scrie Elle.com.

Vagoanele care alcătuiesc trenul sunt diferite unele de altele și sunt marcate, fiecare cu propriul număr.  Elegante, opulente, luxoase până la exces, compartimentele și cabinele sunt realizate din lemn încrustat și brocart și amintesc de saloanele victoriene, cu mese lucioase și canapele confortabile.

În apartamentele confortabile de noapte se doarme în paturi supraetajate, dotate inclusiv cu lenjerie de pat elegantă și băi super echipate. Serviciul, desigur, este garantat 24 din 24 de stewarzi și asistenți disponibili la orice oră din zi sau din noapte.

Câte rute oferă de fapt Orient Express

Există 12 rute ale noului Venice Simplon Orient Express.  Cea mai cunoscută rută este, fără îndoială, cea a trenului Paris – Londra, care are o frecvență zilnică. Trenul Veneția – Paris, pe de altă parte, îmbrățișează mai multe etape intermediare, cu opriri peste noapte în Innsbruck și ​​Praga. Există și un tren Veneția-Viena și un alt tren Veneția-Budapesta. Traseul pe ruta Veneția-Roma este în întregime italian și nu include o noapte la bord.

Ținută elegantă, obligatoriu în timpul călătoriei

De remarcat că, chiar și în cazul unei șederi scurte în tren, sunt necesare standarde minime de eleganță în îmbrăcăminte și bon ton în comportament. Pentru bărbați, sunt necesare jachetă și cravată, pentru călătoria pe durata zilei.  De asemenea, o ținută smoking este necesară pentru cină.  Pentru doamne, ținuta strict formală este întotdeauna furnizată la începerea călătoriei.

Cu siguranță, călătoria cu Orient Express e un mod special și exclusivist de a călători pe Vechiul Continent. Pe toate rutele sunt disponibile pachete speciale care vă permit să vă personalizați și să vă îmbogățiți călătoria în funcție de nevoile dvs. De exemplu, este posibil să se organizeze excursii și tururi ghidate în orașele traversate în timpul călătoriei, cu rezervarea de restaurante și hoteluri pentru sejururi care includ și petrecerea nopții în afara trenului.

Tarifele per persoană într-o cabină simplă sau dublă pentru o călătorie pe ruta Paris-Veneția depășește 2.500 de euro. Pe de altă parte, biletele pentru ruta Veneția-Londra sunt aproape de 4.000 de euro. O călătorie de la Veneția la Istanbul, în schimb, costă peste 8.500 de euro.

Sursa foto: Instagram