Oțetul și sucul de coriandru, armele imbatabile pentru țânțari. Nu se vor mai apropia de copii

Oțetul și sucul de coriandru, armele imbatabile pentru țânțari. Nu se vor mai apropia de copii
Odată cu venirea verii, cei mai predispuși la înțepăturile de țânțari sunt cei mici. Iată care sunt cele mai bune metode natural pentru a-ți ține la distanță.

Nimic nu dă un disconfort mai mare copiilor în perioada verii ca țânțarii. Indiferent că plecați în concediu sau stați acasă, aceste remedii vă vor fi de mare ajutor.

Oțetul și sucul de coriandru, armele imbatabile pentru țânțari. Nu se vor mai apropia de copii

Specialiștii vă recomandă să puneți plase la toate geamurile din casă, iar când plecați cu cei mici să aveți grijă să nu-I lăsați lângă surse de apă, pentru că acolo vor veni cei mai mulți țânțari. Fiți atenți și la hainele eu care-i îmbrăcați pe cei mici. Cel mai bine ar fi ca seara să nu poarte tricouri cu mânecă scurtă sau pantaloni scurți.

Un remediu bun pentru a scăpa de mușcăturile de țânțari este oțetul. Tot ce aveți de făcut este să masați bine locul înțepat de insect cu oțet și astfel vor scăpa de mâncărime. Foarte bună este și sarea, cu care se masează locul afectat și va dispărea și mâncărimea, dar și roșeața cauzată de înțepătură.

Aplicați aloe vera

Vă este de folos și sucul de coriandru, care ameliorează nu doar mâncărimile ci și arsurile și erupțiile cutanate. Sucul se prepară astfel: puneți în blender ½ ceașcă cu apă și o mână de coriandru și aplicați pe zona cu probleme.

Un antidot pentru cele mai toxice veninuri de insecte este și uleiul de neem, cu care trebuie să masați locul. Pentru ca locul să se vindece cât mai repede este bine să puneți și turmeric, sau suc de lămâie, care ajută la oprirea durerii și a mâncărimii.

Somn odihnitor cu frunze de nuc

Pentru ca țânțarii să nu vă mai facă nopțile un chin, așezați într-un bol mai multe frunze de nuc și dați-le foc. Lăsați fumul să se împrăștie în toate camerele, iar iodul conținut îi va alunga. Puteți pune în lampa de aromaterapie și ulei esențial de mentă, cedru și eucalipt și veți fi surprinși de efect. De asemenea, presărați mentă pe pervazul camerei în care dormiți.

Recomandarile noastre