Rețetă: Pâine cu cașcaval și spanac

Rețetă: Pâine cu cașcaval și spanac
Ama Nicolae prezintă pe blogul ei o rețetă de pâine ideală pentru micul dejun sau pentru pachețel. Dacă nu vreți să mai pierdeți timpul preparând sandvișuri, această pâine e ideală.

Puteți experimenta cu diverse ingrediente pentru umplutură, în funcție de preferințe. Puteți folosi doar cașcaval, parmezan sau puteți să adăugați usturoi, roșii uscate sau sos pesto. „Aspectul rustic al pâinii este dat de faptul că suprafață de lucru o pudrez de obicei cu făină de ovăz”, mai arată Ama  Nicolae pe blogul ei omonim.

Ingrediente pentru pâine cu cașcaval și spanac

450 gr de făină albă

1 pliculeț de drojdie uscată (puteți folosi și drojdie proaspătă)

300 ml de apă călduță

2 linguri de ulei de măsline

3 – 4 linguri de cașcaval ras

o mâna de frunzulițe proaspete de spanac

1/2 linguriță de sare

Modul de preparare a rețetei

Pentru început, măsurați făina într-un bol și faceți o mică adâncitură în mijloc, în care goliți pliculețul de drojdie. Amestecați apoi apa caldă cu uleiul de măsline și turnați treptat în făină, amestecând ușor, cu mișcări circulare, până se încorporează toată făina. Pudrați o suprafață de lucru cu puțină făină și scoateți aluatul. Este momentul în care trebuie să adăugați sarea și începeți să frământați bine, până când aluatul este moale și nu se mai lipește de mâini.

Puneți înapoi aluatul în bol, acoperiți-l și lăsați-l la crescut 45 de minute sau până când își dublează dimensiunea. Reîncepeți frământarea aluatului împingând aluatul în jos cu pumnul, într-o mișcare ușor circulară. Scoateți apoi aluatul pe o suprafață de lucru pudrată cu făină și întindeți-l într-un dreptunghi. Puteți să o faceți și cu mâna, nu e neapărat nevoie de un sucitor.

Întindeți cașcavalul pe aluat și puneți deasupra acestuia frunzulițele de spanac (spălate și uscate). Rulați cu grijă aluatul pe una dintre laturile scurte și puneți pâinea într-o tavă de chec. Acoperiți pâinea și mai lăsați-o să crească alte 45 de minute. Puneți apoi această pâine cu cașcaval și spanac în cuptorul încins și coaceți-o 35-40 de minute, până când e frumoasă și rumenă.

Sursa: Amanicolae.ro