Spaghetti alla carbonara – o rețetă un pic modificată

Spaghetti alla carbonara – o rețetă un pic modificată
Dragi italieni, n u vă supărați prea tare, rezultatul e delicios – acesta e mesajul bucătarului care a pregătit această rețetă.

Poate că, atunci când veți pregăti rețeta veți simți nevoia să adăugați puțin mai multă brânză. Este OK. Legat de ouăle din compoziție, discuția poate fi lungă. Mulți bucătari italieni spun că trebuie puse ouă întregi sau doar gălbenușuri de ou. Până la urmă, ține de  preferință, în funcție de cât de bogat doriți să fie acest fel de mâncare. Acesta este un fel de mâncare excelent de încercat dacă sunteți curioși să gătiți.

Ingrediente pentru Spaghetti alla carbonara

1/2 pachet de spaghete

1 pachet de pancetta

2 ouă întregi

1 gălbenuș de ou

180 g de brânză

Mod de preparare Spaghetti alla carbonara

În esență, cel mai bine este să începeți prin a bate împreună ouăle, brânza și piperul într-un castron. Dați-le deoparte și puneți pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Nu este nevoie să sărați apa prea tare, doar puneți o cantitate bună pentru a condimenta pastele, astfel încât ele, simple, să fie suficient de gustoase și sărate. Între timp, scoateți încet grăsimea din pancetta. Dacă nu aveți, atunci puteți folosi, fără nicio problemă, șucă sau bacon.

Odată ce pastele sunt puțin mai tari decât al dente și pancetta este topită și crocantă, amestecați pastele în carnea de porc sărată și grasă din tigaie. Cheia pentru ca orice paste să aibă gust de „calitate de restaurant” este să vă asigurați că aruncați și terminați pastele în sos chiar înainte de a fi al dente, astfel încât căldura reportată să le înmoaie până la textura perfectă, în final.

Bateți bine amestecul de ouă în timp ce adăugați încet apă fierbinte pentru paste. După ce amestecul devine cremos, luați tigaia cu paste și carne de porc porc de pe foc și adăugați sosul. Vă promitem că vă va plăcea la nebunie.

Sursa: Instagram