Rețetă de plăcintă irlandeză cu carne

Rețetă de plăcintă irlandeză cu carne
Întotdeauna este un moment potrivit să descoperim gastronomia altor popoare sau culturi. De aceea vă prezentăm astăzi plăcintă irlandeză cu carne, care poate servi și ca fel principal dar și ca un aperitiv interesant.

Pentru a prepara plăcintă irlandeză cu carne trebuie să vă alocați ceva mai mult timp pe care îl veți petrece în bucătărie. Spunem asta deoarece va trebui să preparați pe deoparte aluatul de plăcintă, iar pe de altă parte umplutura iar apoi s-a asamblat totul. De asemenea și procesul de coacere durează un timp.

Ingrediente pentru plăcintă irlandeză cu carne (8 porții)

Aluat: 250 g unt

500 g făină

120 ml apă rece

Umplutură: 450 g carne tocată de vită

2 ouă

1 ou bătut

1 ceapă

1 morcov dat pe răzătoare

2 – 3 ardei grași tocați mărunt

Sare

Piper

Mod de preparare

Se pune făina în mixer, se adaugă untul tăiat cubulețe și se mixează până se încorporează untul în făină și se obține o compoziție asemănătoare pesmetului. Se adaugă apa și se mixează în continuare până când se obține un aluat omogen. Se pune carnea într-un bol și se adaugă cele 2 ouă și legumele, tocate foarte mărunt. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă.

Se presară făină pe planșetă și se pune aluatul pe masă. Se frământă ușor până ce devine foarte elastic. Când este gata, se dă la frigider pentru 20 de minute. Apoi se taie 1/3 din aluat și se dă deoparte. Restul aluatului se întinde cât mai subțire și se taie cu o farfurioară, în discuri de 10-15 cm in diametru, discuri care se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se întinde și aluatul păstrat și se decupează și din el discuri mai mici, cu diametrul unui pahar.

Pe discurile din tavă se pune câte o lingură de umplutură. Se acoperă carnea cu discurile mai mici. Se rulează marginile discurilor de jos, în așa fel încât să nu poată ieși umplutura în timpul coacerii. Se crestează plăcințelele și se ung cu ou bătut. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C. Se coace aproximativ 60 de minute.

Sursa: Kaufland.ro