Crocantă la exterior și frumos colorată la interior, cu un gust deosebit de la dovleac și semințele adăugate, minunata pâine cu dovleac în aluat este perfectă, mai ales caldă, servită cu un delicios fondue de cașcaval.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 kg făină, 80 g drojdie, 1 linguriță zahăr, 500 g dovleac răzuit, 1-2 linguri de ulei, Sare, 300-350 ml apă, 1 linguriță cu vârf de chimen, semințe de dovleac

Pentru fondue: cașcaval rucăr, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 300 ml apă fierbinte, sau lapte

Mod de preparare

Mai întâi pregătim dovleacul plăcintar, pe care îl răzuim și îl călim în ulei până când se pătrunde bine. Îl asezonăm cu sare, apoi îl transformăm într-o pastă și îl lăsăm să se răcească.

Pentru aluatul de pâine cu dovleac, cernem făina într-un vas, iar la mijlocul ei adăugăm drojdia cu zahărul și le amestecăm bine turnând și puțină apă caldă. Lăsăm drojdia să se activeze, apoi adăugăm dovleacul răzuit, semințe de chimen și de dovleac. Frământăm aluatul până devine ferm, potrivindu-i consistența cu apă caldă.

Lăsăm aluatul la dospit timp de 40-50 de minute, apoi îl întindem în formă plată, într-o tavă de cuptor. Coacem delicioasa pâine cu dovleac pentru 35-40 de minute, la 200 de grade, o lăsăm să se tempereze, o tăiem în fâșii și mai dăm fâșiile la cuptor pentru câteva minute, să devină crocante.

Între timp, pregătim și un fondue delicios de cașcaval. Topim untul, adăugăm făina și stingem totul cu apă fierbinte, atât cât să ajungă la consistența unui sos cursiv. Adăugăm sare și piper, ridicăm vasul de pe foc și adăugăm cașcavalul răzuit. Amestecăm până când cașcavalul se topește și îi îmbunătățim gustul, dar și culoarea cu o pastă de ardei dulce.

Sursa: Chefi la cuțite

Virgină la 27 de ani. E artistă și are legătură cu Camila Cabello. Mai rezistă?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri