Rețeta pentru pâinici pufoase la tigaie, pentru micul dejun

Rețeta pentru pâinici pufoase la tigaie, pentru micul dejun
Nu aveți nevoie să porniți cuptorul. Aceste pâinici pufoase pentru micul dejun se prepară la tigaie.

Chiflele proaspete aburinde fac deliciul oricărui mic dejun. Poate că nu aveți în vecinătate o brutărie, ca atare e important să știți să pregătiți astfel de pâinici pufoase pentru micul dejun, la tigaie. Sunt simplu de realizat, se coc foarte ușor și rapid. Iar rezultatul este cu adevărat senzațional. Garantat, nu vă veți sătura de ele. Pot fi savurate simple, cu o ceașcă de ceai, sau pot fi acompaniate cu brânză, unt, mezeluri sau vegetale. În funcție de preferințe. Aceste pâinici pufoase sunt versatile, merg și cu dulce și cu sărat. Conform rețetei ce urmează veți putea realiza opt pâinici pufoase.

Ingrediente pentru pâinici pufoase pentru micul dejun, la tigaie

350g făină

240ml lapte călduț

7g drojdie uscată

1 linguriță cu vârf de sare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Dumitru (@coltul_cu_bunatati)

Modul de preparare a rețetei

Puneți făină într-un bol și formați o gaură în mijloc în care turnați drojdia împreună cu puțin lapte călduț. Lăsați drojdia să se activeze câteva minute, apoi turnați restul de lapte și începeți să frământați. Nu uitați de sare. În final în final acoperiți bolul cu un prosop de bucătărie și lăsați aluatul să dospească, într-un loc călduț timp de aproximativ o oră. Practic în acest interval aluatul ar trebui aproape să-și dubleze volumul.

După ce a trecut acest interval scoateți aluatul din bol și întindă ți-l pe masa de lucru cu un sucitor, într-un strat mai gros. Apoi, decupați cu o cană sau o formă specială, pâinicile. Presărați mălai pe fața și pe spatele lor și se mai lasă la dospit câteva minute, de asemenea acoperite cu un prosop. Între timp, se încinge o tigaie și se unge cu puțin ulei.

Puneți pâinicile în tigaie și se lasă până se rumenesc bine pe fiecare parte. Coacerea lor se face sub capac, la foc mediu, pentru a nu rămâne crude în interior. Așa cum spuneam, la început, puteți umple pâinicile pufoase cu ouă, bacon, salată, castraveți și cremă de brânză.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre