Rețetă rară: Pâine grecească Daktyla cu mălai și susan

Rețetă rară: Pâine grecească Daktyla cu mălai și susan
Ama Nicolae e pasionată de bucătărie, iar descoperirile ei sunt la îndemână pentru a ne inspira să gătim frumos. O  rețetă altfel de pâine așteaptă să fie preparată.

Pâinea grecească Daktyla cu mălai și susan nu este dificil de preparat, însă rezultatul este senzațional.

Ingrediente pentru pâine grecească Daktyla cu mălai și susan

1 pliculeț de drojdie uscată

320 ml apă

300 gr făină de grâu albă

85 gr făină integrală de grâu

85 gr mălai

1 linguriță de sare

1 lingură de ulei de măsline

1 lingură de miere

1 lingură de lapte (și încă puțin pentru uns)

semințe de susan

Mod de preparare

Drojdia se pune în aproximativ 100 ml de apă și se lasă să se activeze pentru aproximativ 5 minute. Într-un bol mare, se amestecă făina de grâu albă, făina integrală și cea de mălai. „Am făcut o mică groapă în mijloc și am turnat drojdia activată. Cu o lingură de lemn am amestecat ușor drojdia activată cu câte puțină făină, până am obținut o pastă. Am acoperit vasul și am lăsat să dospească această pastă cam 20 de minute, până a început să facă bule mici.

Apoi am adăugat mierea, laptele și restul de apă și am frământat bine aluatul. Am scos aluatul din bol și l-am mai frământat pe o suprafață ușor pudrată cu făină timp de alte 10 minute. Am mutat apoi aluatul în un vas curat și l-am acoperit cu un prosop de bucătărie”, dezvăluie Ama Nicolae pe blogul său.

Aluatul de pâine se lasă la crescut pentru aproximativ 90 de minute, până când s-a dublat în dimensiune. Se frământă ușor și se mai lasă la odihnă pentru 10 minute. Apoi se împarte în 6 părți egale care se aliniază, abia atingându-se, pe o hârtie de copt. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se mai lasă la crescut încă 1 oră. În final, se unge pâinea cu  puțin lapte și presară pe ea semințe de susan. Se coace în cuptorul încins la 220 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

Sursa: Amanicolae.ro