O prăjitură cu aspect de pâine și gust dulce acrișor, care te învăluie cu aroma de citrice – iată o rețetă de neratat. În plus, lămâile e necesar să fie integrate în meniu, iar o prăjitură care le conține e, cu siguranță, ceva de neratat. Sucul de lămâie este utilizat tot mai des începând cu alimentația zilnică pentru beneficiile sale. Un singur fruct asigură organismului cantitatea zilnică necesară de vitamina C, extrem de importantă pentru imunitate.
„În afară de vitamina C, o lămâie vine cu un aport generos de vitamina A, E, B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, luteină, seleniu și zinc. În plus, are un amestec de acizi organici și uleiuri esențiale în pulpa fructului și în coajă fiind un antiseptic foarte bun și eficient.
Cu proprietăți asemănătoare sunt și lime-ul sau lemmon grass-ul. Ambele dau rezultate bune în detoxifierea organismului și ajută sistemul imunitar. Sunt de asemenea des întâlnite în bucătărie sau industria cosmetică datorită efectelor benefice asupra organismului și a pielii”, arată Naturefresh.ro.
View this post on Instagram
Ingrediente pentru pâine dulce cu lămâie
Prăjitura: 2/3 cană de zahăr
1/3 cană de unt înmuiat
1 linguriță de extract de vanilie
2 ouă
1/4 cană de lapte
coaja și sucul de la 1 lămâie
1 1/4 cană de făină
1 linguriță de praf de copt
Glazura: 1/2 cană de zahăr pudră
1 lingură de suc de lămâie
1 lingură de lapte
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecați ingredientele umede. Adăugați ingredientul uscat și amestecați până când se combină complet (încercați să nu amestecați prea mult aluatul). Se toarnă într-o tavă de pâine. Coaceți la cuptor timp de 50 de minute. După ce s-a copt lăsați pâinea cu lămâie să se răcească. Apoi se acoperă cu glazură. Aceasta se prepară amestecând ingredientele până se dizolvă zahărul.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook