Cea mai aromată prăjitură cu lămâie, o rețetă rară

Cea mai aromată prăjitură cu lămâie, o rețetă rară
Această rețetă vă va încânta simțurile. Aroma de lămâie se simte puternic, iar consistența este una aparte.

Cea mai aromată prăjitură cu lămâie se prepară simplu și este deosebit de gustoasă. Aceasta vă va face să zâmbiți, dimineața, când o veți savura la cafea.

Ingrediente pentru cea mai aromată prăjitură cu lămâie

Crusta: 1 cană (125 g) de făină de toate tipurile

½ cană (113 g sau 1 baton) de unt nesărat, la temperatura camerei

¼ ceașcă (30 g) de zahăr de cofetărie

Umplutură de lămâie: 1 cană (200 g) de zahăr granulat

2 linguri de făină integrală

1 ½ linguriță de coajă de lămâie

¼ linguriță praf de copt

un strop de sare

2 ouă mari, ușor bătute și la temperatura camerei

1/4 cană (60 ml) de suc proaspăt de lămâie, strecurat

zahăr pudră pentru presărare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la o temperatură joasă. Tapetați o tavă de copt de 8×8 cu hârtie pergament și pulverizați cu spray de gătit antiaderent.

În bolul unui mixer vertical, combinați făina, untul și zahărul cu ajutorul unui mixer până când se combină (aproximativ 2-3 minute). Dacă amestecul nu se unește, adăugați 1 linguriță de lapte. Presărați amestecul în tava pregătită. Coaceți la cuptor 20 de minute sau până când se rumenesc ușor și devin fragede. Coborâți temperatura cuptorului la 120 de grade.

Umplutura de lămâie

Într-un castron mare, bateți împreună zahărul, făina, coaja de lămâie, praful de copt, sarea până se combină. Se amestecă ouăle, apoi sucul de lămâie. Bateți până când devine spumos, aproximativ 2-3 minute. Se toarnă umplutura de lămâie peste crustă (este în regulă dacă crusta este încă caldă). Bateți ușor tigaia pe tejghea pentru a îndepărta eventualele bule. Coaceți la 120 de grade pentru încă 20-25 de minute sau până când umplutura se întărește când este scuturată ușor și începe să devină aurie pe alocuri.

Se lasă să se răcească complet în tavă pe un grătar de sârmă, apoi se lasă la rece timp de 2 ore. Folosiți hârtie pergament pentru a ridica batoanele din tavă. (Dacă nu se ridică, treceți un cuțit ascuțit pe lângă marginile tăvii). Se pudrează batoanele cu zahăr de cofetărie și se taie în pătrate de 5 cm. Serviți la temperatura camerei sau păstrați-le într-un recipient etanș în frigider timp de până la trei zile.

Sursa: Instagram